Doulesin Hypnosynnytys-kurssit perustuvat alkuperäiseen HypnoBirthing Instituutin järjestämiin Introduction to Hypnosis for Birthing ja HypnoBirthing Practitioner koulutuksiin. Doules tarjoaa henkilökohtaisia ja ryhmävalmennuskursseja.

Mitä on Hypnosynnytys?

Hypnosynnytys on keino valmistautua synnytykseen rentouden ja rauhan kautta. Keho ja mieli ovat vahvassa yhteydessä ja hypnosynnytysmenetelmä hyödyntää tätä, että synnytyksesi olisi sinulle miellyttävämpi ja synnytys sujuisi ilman komplikaatioita.

Olet varmaan ollut joskus tilanteessa, jossa sinun on pitänyt mennä esiintymään ja sinua on kovasti jännittynyt. Vaikka tilanne ei ole kehollisesti rankka, niin silti sydämensyke on noussut, puna tullut poskille ja kämmenpohjat ovat hikoilleet. Nämä kaikki ovat johtuneet mielessäsi olevasta jännityksestä, ehkä jopa pelosta.

Synnytyksessä voi moni asia jännittää ja pelottaa, mutta sinun tehtäväsi on lähes koko synnytyksen luovuttaa ohjaimet kehollesi. Kehosi tietää miten synnyttää ja sinun ylin aivokuori pitäisi saada päästämään irti kontrollista ja antaa kehon viedä.

Hypnosynnytys antaa tähän irti päästämiseen keinoja ja yhdessä Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksen kanssa ne luovat loistavan pohjan rentoutuneena synnyttämiseen, mikä edistää synnytyksen luonnollista kulkua.

Hypnosynnytyksessä olet koko ajan itse mukana. Kukaan ei ulkopuolelta ohjaa sinua vaan sinä päätät itse, oletko syvärentoutuneessa tilassa vai et. Ja pääset aina itse pois syvärentoutuneesta tilasta, jos niin haluat.

Harjoittelu on erittäin tärkeää

Voit käydä Hypnosynnytysvalmennuksen tai lukea siitä kirjasta, mutta ilman harjoittelua se on kuin päättäisit juosta maratonin ja käyt ostamassa lenkkarit ja päädyt lähtöviivalle. Voit olla todella pettynyt, etteivät ne kengät kantaneetkaan sinua maaliin asti.

Hypnosynnytysvalmennus on kuin ne lenkkarit. Ne auttavat sinua maaliin, mutta ilman harjoittelua et todennäköisesti saavuta maalia tai suorituksen tekeminen ei ainakaan ole rentoa ja nautinnollista.

Hypnosynnytys perustuu pitkälti harjoitteisiin, mitä teet päivittäin omassa arjessasi. Näiden harjoitteiden avulla pääset yhä helpommin syvärentoutuneeseen tilaan ja, Pavlovin koiran tavoin, ehdollistut siihen, että pääset synnytyksen aikana syvärentoutuneeseen tilaan jopa pelkästä ajatuksesta kuunnella näitä harjoitteita. Tai syvärentoutuneeseen tilaan pääsemistä voi auttaa tutulla tuoksulla tai kosketuksella.

Hypnosynnytys synnytyspelkojen käsittelyyn

Jokainen meistä jännittää synnytystä tavalla tai toisella. Se on ihan normaalia ja on ok.

Jos jännitykset kuitenkin alkavat ajaa yli kaiken muun synnytykseen liittyvän ajattelun ja positiivisen odotuksen, niin voi olla paikallaan purkaa niitä. Jännitykset ja pelot häiritsevät synnytyksen normaalia hormonitoimintaa (käy synnytysvalmennus tämän ymmärtämiseksi), joten ne kannattaa purkaa ennen synnytystä.

Hypnosynnytykseen kuuluu pelkojen vapauttaminen, joka on erittäin hyvä tehdä hyvissä ajoin ennen synnytystä. Siinä voit vapauttaa aikaisemmasta synnytyksestä tulleita ajatuksia ja jännitteitä tai esimerkiksi sairaalaan kohtaan tuntemiasi pelkoja.

Tämä ei sovi trauman hoidoksi, vaan silloin kannattaa etsiä syvällisempää apua terapeuteilta.

Milloin Hypnosynnytys kurssille

Doules tulee järjestämään 5 kerran Hypnosynnytys-kursseja sekä integroi oppeja myös Lamazen kanssa Synnytyksen ABC:n verkkokurssille.

Kursseja on henkilökohtaisia sekä ryhmämuotoisia.

Tiedot kursseista tulee Holviin.

Synnytyksen ABC

Hypnobirthing practitioner

Marjaana Siivola on suorittanut HypnoBirthing instituutin koulutuksen.