SYNNYTYKSEN ABC

Perusasiat, jotka kaikkien synnyttäjien on tärkeä tietää.

Tervetuloa Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennukseen!

Kurssilla opit

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, ...)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys, vauvan hoito ja synnytyksestä palautuminen

6 syytä käydä verkkovalmennus

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot riippuen omasta halustasi synnyttää luomusti, epiduraalilla tai keisarinleikkauksella.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle ja hän voi tutustua materiaaliin omassa rauhassa.
 • Synnytysvalmentaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden kuluessa. Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja sairaaloiden esittelyvideoista sillä, että synnytysvalmentaja on vastaamassa kysymyksiisi.

KURSSIPALAUTETTA

 • Ensisynnyttäjä: “Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!”
 • Uudelleensynnyttäjä: “Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.”
 • Kiireinen:Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.”

 

 • Pieneltä paikkakunnalta: Voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.”
 • Syvällisemmän kurssin halunnut:Kokonaisuus oli kattava, huomattavasti kattavampi kuin aikaisemmin käymäni valmennus!"
 • Pelkopoliasiakas: "Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin!"

  KURSSI KOOSTUU VIIDESTÄ OSIOSTA

  OSA 1 Mitä synnytyksessä tapahtuu?
  Synnytyksen kulku, vaiheet, edistyminen, vauvan matka synnytyksessä, ...

  OSA 2 Synnytys lähestyy
  Synnytystoivelistan eli esittelykirjeen kirjoittaminen, tietoa tukihenkilölle, synnytyksen käynnistyminen, synnytyksen pitkä käynnistymisvaihe, ...

  OSA 3 Synnytyksen aikana
  Kivunlievitys, asennot, ponnistusvaihe, ...

  OSA 4 Synnytys 
  Mitä sairaalassa tapahtuu, rutiinit, synnytyksen käynnistys, toimenpiteet, lääkkeet, epiduraali, keisarileikkaus, sairaalakassin pakkaaminen, ...

  OSA 5 Synnytyksen jälkeen
  Ensi-imetys, vauvanhoito, äidin palautuminen, ...

  Tule kurssille tänään!

  Osallistuminen säästää sinulta paljon aikaa ja parantaa synnytyskokemustasi!

  Nyt kannattaa tulla mukaan ja olla eturintamassa synnytykseen valmistautumisessa!

  Doulesin synnytysvalmennuksen verkkokursseilla jo yli 100 tyytyväistä asiakasta!

   Autan sinua kokoamaan laajan kivunlievityspakin, jolla pärjäät synnytyksen alusta loppuun.

  Synnytyksen aikaisella kivunlievityksellä lievitetään kipua niin, että siedät kipua, mutta et kärsi siitä. Alussa tarvitset kevyempiä keinoja ja lopussa vähän vahvempia. Opetan sinulle kotona käytettäviä menetelmiä unohtamatta sitä, milloin epiduraali on hyödyllinen, milloin pudendaali tai milloin joku muu. Jokaiselle kivunlievitykselle on paikkansa ja ne täydentävät toisiaan.

  "Kätilö kertoo sitten mitä tehdään"

  Maratonvalmentaja ei pysty juoksemaan puolestasi maratonia vaan hän neuvoo ja kannustaa sinua matkan varrella. Samoin kätilö neuvoo ja kannustaa sinua ja hyödyt siitä enemmän, jos olet valmistautunut.

  Valmistauduthan riittävästi?

  80% kätilöistä on sitä mieltä, että vanhempien tulisi valmistautua paremmin synnytykseen. Olethan sinä siinä pienessä porukassa, joka on valmistautunut riittävästi?

  Synnytyksen ABC on tehty yhdessä kätilöiden kanssa ja sisältää heidän mielestään tärkeät asiat synnytykseen valmistautumisessa. Valmennuksessa lähdetään synnytyksen fysiologisesta perustasta selkeästi ja napakasti ja sen jälkeen ymmärrät miksi ja miten eri kivunlievitykset toimivat ja miksi ne toimivat eri tilanteissa.

  Autan sinua saamaan paremman synnytyskokemuksen