Synnytyksen ABC

SYNNYTYSVALMENNUS NIILLE, JOTKA HALUAVAT YMMÄRTÄÄ SYNNYTYKSEN MAHDOLLISUUDET JA KIVUNLIEVITYSVAIHTOEHDOT PERUSTELUINEEN.

Paranna synnytyskokemusta käymällä synnytysvalmennus

Haluatko synnyttyttää kivuttomammin?

Synnytyskipu muodostuu kipusignaalista lantion ja kohdun alueelta sekä aivojen antamasta merkityksestä tälle signaalille. Voit itse vaikuttaa näiden vahvuuteen ja joko vähentää tai lisätä koettua kipua.

Autan sinua kokoamaan laajan kivunlievityspakin, jolla pärjäät synnytyksen alusta loppuun.

Kivunlievityksellä lievitetään kipua niin, ettet kärsi synnytyksen aikana. Opetan sinulle milloin epiduraali on hyödyllinen ja milloin joku toinen vaihtoehto toimisi paremmin. Jokaiselle kivunlievitykselle on paikkansa ja ne täydentävät toisiaan.  Kätilötkin kannustavat sinua valmistautumaan synnytykseen.

Autan sinua saamaan paremman synnytyskokemuksen

Opetan sinulle synnytyksen vaiheet ensimmäisistä supistuksista vauvan syntymään. Kun tiedät, missä mennään ja mitkä ovat vaihtoehtosi, olet matkalla kohti parempaa synnytystä.

Kurssilla opit

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, ...)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys, vauvan hoito ja synnytyksestä palautuminen

6 syytä käydä synnytysvalmennus

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot riippuen omasta halustasi synnyttää luomusti, epiduraalilla tai keisarinleikkauksella.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle ja hän voi tutustua materiaaliin omassa rauhassa.
 • Synnytysvalmentaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden kuluessa. Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja sairaaloiden esittelyvideoista sillä, että synnytysvalmentaja on vastaamassa kysymyksiisi.

Valmentajana tällä kurssilla toimii Marjaana Siivola, sertifioitu synnytysvalmentaja. Marjaana koosti sinulle tämän kurssin yhdessä vanhempien, kätilöiden ja neuvolan terveydenhoitajien kanssa.

KURSSIPALAUTETTA

 • Ensisynnyttäjä: “Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!”
 • Uudelleensynnyttäjä: “Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.”
 • Kiireinen:Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.”

KURSSIPALAUTETTA

 • Pieneltä paikkakunnalta: Voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.”
 • Syvällisemmän kurssin halunnut:Kokonaisuus oli kattava, huomattavasti kattavampi kuin aikaisemmin käymäni valmennus!"
 • Pelkopoliasiakas: "Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin!"

Synnytyksen ABC:n kurssilla opit perusteet, joihin nojautuen osaa valita sopivan kivunlievityksen synnytyksen eri vaiheisiin.

  KURSSI KOOSTUU VIIDESTÄ OSIOSTA

  OSA 1 Mitä synnytyksessä tapahtuu?
  Synnytyksen kulku, vaiheet, edistyminen, vauvan matka synnytyksessä

  OSA 2 Synnytys lähestyy
  Synnytystoivelistan eli esittelykirjeen kirjoittaminen, tietoa tukihenkilölle, synnytyksen käynnistyminen, matkasynnytys ja synnytyksen pitkä käynnistymisvaihe.

  OSA 3 Synnytyksen aikana
  Kivunlievitys, tukihenkilön tehtävä, asennot ja ponnistusvaihe.

  OSA 4 Synnytys 
  Mitä sairaalassa tapahtuu, rutiinit, synnytyksen käynnistys, toimenpiteet, lääkkeet, epiduraali, keisarileikkaus ja sairaalakassin pakkaaminen.

  OSA 5 Synnytyksen jälkeen
  Ensi-imetys, vauvanhoito ja äidin palautuminen.

  Tule kurssille tänään!

  Osallistuminen säästää sinulta aikaa ja parantaa synnytyskokemustasi!

  Synntyksen ABC kurssin hinta 49€

  Halpa hinta elämäsi tärkeimmästä valmistautumisesta!