Synnytyksen lyhyt oppimäärä

Synnytyksen lyhyt oppimäärä

Synnytyksen lyhyt oppimäärä

 • Synnytysvalmennuksen äänikirja ja ekirja
 • Minimitieto, mitä jokaisen tulevan vanhemman tulisi tietää synnytyksestä
Synnytyksen lyhyt oppimäärä

Kun haluat oppia synnytyksen perusteet nopeasti ja ytimekkäästi

kuuntele tai lue Synnytyksen lyhyt oppimäärä!

Synnytyksen lyhyt oppimäärä on Marjaana Siivolan tietokirja, jossa esitellään synnytyksen perustiedot selkeän ytimekkäästi (kesto 1h 8min). Saat lisäksi kattavan kuvan erilaisista lääkkeettömistä kivunlievitys- ja rentoutumismenetelmistä, joita voit käyttää kotona, sekä yleistietoa yleisimmistä toimenpiteistä ja erityistilanteista.

Marjaana Siivola on Lamaze-sertifioitu synnytysvalmentaja LCCE, sertifioitu synnytysdoula (CD(DONA)), kolmen lapsen äiti sekä insinööri (tekniikan lisensiaatti). Marjaanan käsitys synnytyksestä muokkaantui keisarinleikkauksen, puudutesynnytyksen sekä luomusynnytyksen myötä. Nyt hän toimii doulana sekä valmentaa perheitä kohti hyvää synnytyskokemusta.

Tämä kirja sopii kuunneltavaksi niin synnyttäjille kuin tukihenkilöillekin. Kirjan opeilla voi purkaa tehokkaasti synnytykseen liittyvää mahdollista jännitystä tai pelkoa. Kirja tukee hyvin myös neuvolan perhevalmennuksen synnytysosuutta.

Kirja sisältää vähimmäistiedot synnytykseen osallistuville. Se sopii niin odottajalle kuin tukihenkilölle ja auttaa ymmärtämään synnytyksen fysiologisia perusteita.

Kirjan jälkeen ymmärrät miksi stressi hidastaa synnytystä ja miten turvallisuudentunne ja luottamus synnytykseen edistää synnytystä. Synnyttäjän pitää tuntea olonsa turvalliseksi, että synnytyksen edistymiselle on edellytyksiä ja synnytykseen osallistuvilla henkilöillä on vahva vaikutus synnytyksen kulkuun. He voivat joko edistää tai hidastaa synnytystä.

Synnytyksen lyhyessä oppimäärässä käydään perusteita läpi sille, miksi kotona kannattaa synnyttää mahdollisimman kauan, miten tukihenkilön läsnäolo ja pystyasennot edistävät synnytystä.

Kirjan jälkeen sinulla on parempi kokonaiskuva synnytyksestä ja pystyt toimimaan omaksi parhaaksesi synnytyksen aikana.

Kirja toimii synnytystavasta riippumatta

Kirjassa asiat esitetään fysiologian kautta eikä laiteta painoarvoa sille, minkälainen sinun perheesi on, kuka on tukihenkilösi tai onko sinulla tukihenkilöä tulossa.

Kirja sopii henkilöille riippumatta heidän sukupuolestaan. Kirja on suunnattu niin cis-, trans kuin muunsukupuolisille ja erityisesti kaikille heille, jotka eivät koe muiden palveluiden ydinperhekeskeisyyttä omakseen.

 

Kirja sisältää

 • Synnytykseen valmistautuminen
 • Synnytykseen vaikuttavat tekijät
 • Mitä synnytyksessä tapahtuu
 • Miten synnytys käynnistyy
 • Synnytyksen aikana eteen tulevia asioita
 • Erikoistilanteita
 • Tukihenkilön rooli
 • Sairaalassa olemista
 • Vauvan kanssa kotona
shadow-ornament

Kuuntele tai lue Synnytyksen lyhyt oppimäärä

Äänikirja on ostettavissa Book Gardenilta.

Äänikirja on myös kuunneltavissa eri äänikirjatoimijoiden kautta, kuten