Haluatko valmistautua synnytykseen

verkkokurssia ohjatummin?

Nyt sinulle on tarjolla Synnytyksen ABC:n ohjattu synnytysvalmennus verkossa.


Ohjattu kurssi pilkkoo sisällön pienempiin osiin, mikä auttaa sisällön sisäistämisessä sekä tarjoaa vertaistukea ja keskustelua.

Synnytyksen ABC on tarjolla nyt taas entistä ehompana ohjattuna kurssina verkossa.

Kurssi sisältää verkkokurssin sisällön lisäksi viiden viikon ohjelman, missä käydään synnytysvalmennuksen sisältö ohjatusti läpi tehtävien kanssa osa kerrallaan.

Sen lisäksi pääset keskustelemaan salaisessa Facebook-ryhmässä ja/tai suorina yhteydenottoina synnytysvalmentajaan.

Tervetuloa valmistautumaan synnytykseen!

arrow

Seuraava ohjattu kurssi starttaa

10.1.2018.

Tule mukaan!

Ohjattu kurssi sisältää Synnytyksen ABC:n verkkokurssin ja sen lisäksi 5 viikon ohjatun ohjelman tehtävineen. Pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja pääset kysymään lisätietoa synnytysvalmentajalta.

Tervetuloa ohjattuun verkkovalmennukseen ja saat rahoillesi vastinetta.

Jos homma ei tunnukkaan hyvältä ensimmäisen viikon aikana, niin saat rahasi takaisin.

Haluatko synnytyksestä kivuttomamman?

Synnytyskipu muodostuu kipusignaalista lantion ja kohdun alueelta sekä aivojen antamasta merkityksestä tälle signaalille. Voit itse vaikuttaa näiden vahvuuteen ja joko lisätä tai vähentää koettua kipua.

 

Autan sinua kokoamaan laajan kivunlievityspakin, jolla pärjäät synnytyksen alusta loppuun.

Kivunlievityksellä lievitetään kipua niin, ettet kärsi synnytyksen aikana. Opetan sinulle yli 30 kivunlievitysvaihtoehtoa ja mihin synnytyksen vaiheeseen ne sopivat! Näistä voit muokata jopa yli 100 erilaista kivunlievitystä. Jokaiselle kivunlievitykselle on paikkansa ja ne täydentävät toisiaan. Kurssin avulla sinun ei tarvitse muistaa kaikkea, vaan voit synnytyksen aikana valita kurssin listasta haluamasi.

 

Autan sinua ymmärtämään synnytyksestä sen verran, että saat miellyttävämmän synnytyskokemuksen.

Opetan sinulle synnytyksen vaiheet ensimmäisistä supistuksista vauvan syntymään. Kun tiedät, missä mennään ja mitkä ovat vaihtoehtosi, voit paremmin keskittyä synnyttämiseen ja kätilökin pystyy auttamaan sinua paremmin. Kurssi on kehitetty yhdessä kätilöiden, vanhempien ja neuvolan terveydenhoitajien kanssa.

Synnyttäjä sairaalassa
Synnyttäjän ei tarvitse olla sängyssä passiivisena sairaalassakaan vaan hän voi käyttää erilaisia asentoja kivunlievityksenä.

 

SYNNYTYKSESI ON SINUN!

On toiveittesi synnytys lääkkeellinen, luomu tai sektio, niin kurssi sopii sinulle. Kurssin tiedoilla pystyt valmistautumaan synnytykseen paremmin, opit perustelemaan toiveesi ja olet matkalla kohti parempaa synnytyskokemusta. Hyvä synnytyskokemus koostuu siitä, että olet tullut kuulluksi ja olet saanut olla mukana päätöksentekossa sekä siitä, että sinua on kohdeltu hyvin. Kun nämä ovat kunnossa, niin synnytyksen fyysisellä kululla ei ole niin suurta merkitystä hyvälle synnytyskokemukselle eli se, oliko synnytys luomu, puudutteella tai sektio. Jokaisesta näistä voi tulla hyvä synnytyskokemus.

Hyvä synnytyskokemus puolestaan:

 • Auttaa äitiä palautumaan synnytyksestä nopeammin henkisesti ja fyysisesti
 • Tukee imetystä ja kiintymyssuhteen rakentamista
 • Tukee koko perheen terveyttä mm. vähentäen riskiä masennukseen

Pääset nyt osallistumaan laadukkaaseen synnytysvalmennuksen verkkokurssiin kotisohvalta juuri silloin, kun haluat. Kurssin pitää sertifioitu synnytysvalmentaja, jolta pääset kysymään ja jonka kanssa pääset keskustelemaan. Oli synnytys lähellä tai vasta kuukausien päästä, voit osallistua kurssille silloin, kun se sinulle sopii. Nopeimmillaan kurssin pääasiat voi käydä noin neljässä tunnissa. Jos voit käyttää enemmän aikaa, niin pystyt paremmin sisäistämään asiat.

SYNNYTYSKOKEMUS

Synnytyskokemus on paljon kiinni siitä tiedosta ja olettamuksista mitä sinulla on jo ennen synnytystä. Mistä omat olettamuksesi ovat tulleet? Mediasta? Neuvolasta? Ystäviltä? Haluaisitko itse vaikuttaa synnytyksen kulkuun ja synnytyksen aikana tehtäviin päätöksiin? Haluatko tehdä päätökset tiedon pohjalta? Jos, niin kurssi on juuri sinulle!

Synnytyksen aikana kätilön on hankala opettaa sinulle uutta tietoa ja ystävien vahvat kokemukset voivat ohjata sinun synnytystäsi, vaikka se ei ehkä ole juuri sinulle sopivin tapa synnyttää. Tämän valmennuksen avulla opit ymmärtämään synnytyksen kulkua laajemmin ja opit mitä ulkoiset asiat vaikuttavat synnytykseen ja miten voit niihin itse vaikuttaa.

Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennus on helppo ja nopea tapa saada tietoa synnytyksestä. Se on käytettävissä siinä raskauden vaiheessa, kun sinä olet valmis vastaanottamaan tietoa. Voit osallistua verkkokurssille niin tabletilla, puhelimella kuin tietokoneella juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Ymmärtämällä synnytyksen vaiheet voit vähentää synnytykseen liittyvää jännitystä tai synnytyspelkoa ja opit edistämään omaa synnytystäsi.

 

Paljon hyvää asiaa, vei suurinpiirtein työpäivän verran kun luin kaikki osiot. Miltei kaikki asiat olin lukenut jo netistä eri sivuilta, mutta tässä ne oli kootusti yhdessä ja helppo lukea yhtä kyytiä.

- Kurssipalautetta

Verkkokurssilla

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Vastaan kysymyksiisi 24h kuluessa! Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja esittelyvideoista sillä, että vastaan nopeasti kysymyksiisi.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot omien toiveidesi mukaisesti.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Kurssin ohjaa Marjaana Siivola

Sertifioitu doula CD(DONA) ja sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA)

Olen Marjaana Siivola ja toimin kurssilla synnytysvalmentajana. Olen sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA) sekä sertifioitu doula CD(DONA).

Olen koonnut sinulle kattavan paketin synnytyksestä, joka on nopea ja helppo käydä. Olen itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä doulan kanssa. Olen toiminut doulana yli 25 kertaa ja nähnyt monenlaisia synnytyksiä. Itse heräsin valmistautumiseen vasta kolmannen raskauden kohdalla. Ensimmäisessä raskaudessa olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen ja lukenut tietoa netistä suosituimmilta sivustoilta. Olin mielestäni valmistautunut. Ensimmäisen synnytys meni ihan ok. Toisen raskauden aikana neuvolasta ei saanut valmennusta enkä ehtinyt viettää aikaa netissä. Sekin synnytys meni ihan kivasti. Kolmannen raskauden aikaan muutimme Coloradoon, jossa on monia erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen ja se on vahvemmin annettu vanhempien omalle vastuulle.

Tällä kertaa valmistauduin synnytykseen ihan eri laajuudella, ymmärsin synnytyksen perusteet ja synnytyksestä tuli aivan mahtava kokemus! Olin ihan eri tasolla tietoinen mitä tapahtuu, missä mennään ja mitä vaihtoehtoja minulla synnytyksen eri vaiheissa oli.

Synnytykseni oli lopulta synnytyksistäni pisin, kun alun latenssivaihe oli pitkä, mutta silti jaksoin hyvin koko synnytyksen ajan ja synnytys oli äärimmäisen voimakas kokemus. Se ei ollut kivuton, mutta pysyin siinä mukana koko synnytyksen ajan enkä kärsinyt! Ihmettelin syvästi miten olin saattanut ohittaa niin tärkeää tietoa ja valmistautua edellisiin synnytyksiin jälkikäteen katsottuna niin huonosti! Olin ällistynyt oppiessani muutaman tärkeimmän hormonin toiminnasta, lantion avaamisesta vauvalle, vauvan matkasta lantion läpi sekä siitä miten synnytykseen kulkuun ja synnytyskokemukseen voi itse vaikuttaa! Se on niin loogista! Ei missään nimessä kannata heittää mahdollisuuksia hukkaan odottamalla, että saa kätilöltä ohjeita vasta sairaalaan siirryttyä! Silloin on moni vaihtoehto mennyt jo ohi. Silloin et saa hyödynnettyä mahdollisuuksiasi koko synnytyksen ajan! Kätilö ei tunne sinua ja mikä toimii juuri sinulla. Sinä tiedät! Kun sinä tiedät, niin kätilö osaa tukea sinua paljon paremmin heti alusta lähtien! Valmistautuminen jo raskausaikana on erittäin tärkeää, kun voit rauhassa miettiä asioita. Synnytyksen aikana uuden oppiminen ja pohtiminen on hankalaa ja niin sen pitääkin olla. Synnytyksen ABC synnytysvalmennus tarjoaa sinulle valmennuksen insinöörimäisen selkeästi silloin, kun sinulla on aikaa. Synnytyksen ABC on synnytysvalmennus verkkovalmennuksena ja se on käytettävissä aina ja missä tahansa puhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Tervetuloa oppimaan synnytyksen perusteita ilman hippeilyä ja saarnaa. Tule etsimään oma tiesi synnytyksen saloihin.

Perheemme Coloradossa, missä matkani doulaksi ja synnytysvalmentajaksi alkoi kuopuksen synnytyksestä. Flatirons, Boulder, Colorado.

Perheemme Coloradossa, missä matkani doulaksi ja synnytysvalmentajaksi alkoi kuopuksen synnytyksestä.

Synnytysvalmennuksessa opit

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen

Kenelle Synnytyksen ABC on tarkoitettu?

 • Jos haluat tietää mitä synnytyksen kivunlievityksiä on tarjolla ja haluat oppia tekemään valintoja niiden välillä, valmennus on sinulle.
 • Jos haluat ymmärtää synnytyksen kulkua ja tavoittelet luonnomukaista synnytystä, niin valmennus on sinulle.
 • Jos et vielä tiedä haluatko synnyttää lääkkeillä vai ilman lääkkeitä, valmennus on sinulle.
 • Kun haluat oppia miten pärjätä synnytyksessä epiduraalin ottamiseen asti, valmennus on sinulle.

Kenelle tämä valmennus ei ole tarkoitettu?

 • Jos sinulle on ihan sama miten synnytys menee, tämä kurssi ei ole sinulle.
 • Jos tiedät jo useita rentoutumismenetelmiä ja kivunlievityksiä sekä synnytyksen perusteet, niin kurssi voi olla toistoa.
 • Jos ensisijaisesti haluat epiduraalin, niin tutustu Synnytys epiduraalilla -kurssiin.

"Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä! Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä valmennusryhmiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen. Suosittelen!"

- Ensisynnyttäjä Hyvinkää

Synnytyksen ABC käy läpi seuraavat tärkeät teemat

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset (yli 30) sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, ...)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys
 • Palautuminen (äidin ja vauvan)
 • Vauvan hoito

Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!

Ensisynnyttäjä

Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.

Uudelleensynnyttäjä

Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.

Kiireinen töissäkäydä odottaja

Hyvä, että voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.

Pieneltä paikkakunnalta

Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin! Nyt uskallan mennä synnyttämään.

- Pelkopolilla käynyt odottaja

Synnytyksen ABC sisältää perustiedot kaikesta mitä tarvitset synnytyksessä!

Nyt saat Synnytyksen ABC -synnytysvalmennuksen verkkokurssin hintaan 49€.

Synnytysvalmennus on pieni investointi, joka muuttaa elämäsi!

Riskitön osto! Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen marjaana@doules.fi ja saat rahasi takaisin.