Tervetuloa Synnytysvalmennus 2020 -tutkimuksen sivulle!

Synnytysvalmennus 2020 -tutkimuksen tarkoitus on kehittää käyttäjälähtöistä synnytysvalmennusta hyödyntäen uusimpia verkko-oppimismenetelmiä.

Tutkimus on osa Marjaana Siivolan Aalto yliopiston väitöstyötä, missä kehitetään käyttäjälähtöistä, joustavaa ja perheitä motivoivaa synnytysvalmennusta verkko-oppimisympäristöön.

Kun olet osallistuvan kunnan neuvolan asiakas, ILMOITTAUDU tästä synnytysvalmennukseen.

Kuntapilotti

Helmi-huhtikuun 2020 aikana tehdään kuntapilotti, missä kymmenessä kunnassa tarjotaan tässä tutkimuksessa kehitetty Synnytyksen ABC -synnytysvalmennus kaikille neuvolan odottajille ja heidän tukihenkilöilleen.

Kunnista mukana ovat:

Eksote

  • Parikkala
  • Rautjärvi
  • Ruokolahti
  • Taipalsaari
  • Lemi
  • Savitaipale

Kuusiolinna

  • Alavus
  • Kuortane
  • Soini
  • Ähtäri

Tässä tutkimuksessa kaikki neuvolan odottajat saavat synnytysvalmennuksen riippumatta ovatko he ensi- ja uudelleensynnyttäjiä. Valmennus on joustava eli sairastuminen, vuodelepo työajat, välimatkat yms eivät vaikuta synnytysvalmennuksen käymiseen, vaan jokainen voi käydä valmennuksen silloin, kun se hänelle sopii. Sen voi käydä missä vaiheessa odotusta haluaa. Vaikka heti odotuksen alussa tai lasketun ajan kolkutellessa nurkan takana eli juuri silloin, kun synnytys pyörii odottajalla mielessä ja hän haluaa oppia siitä lisää. Tässä ei tarvitse odottaa kuukausia mahdolliseen valmennukseen, johon ei sitten välttämättä pääsekään työvuoron tai sairastumisen vuoksi.

Mukana olevien kuntien odottajat ja heidän tukihenkilönsä pääsevät osallistumaan kurssille täyttämällä osallistujakaavakkeen, jonka lopussa saat tiedot kurssin tunnusten luomisesta.

Pääset Synnytyksen ABC:n verkkokurssille heti osallistujakaavakkeen täyttämisen jälkeen.

Kurssille voi osallistua kaikki helmi-huhtikuussa 2020 raskaana olevien henkilöiden lisäksi kaikki heidän tukihenkilöt.

ILMOITTAUDU

Jokainen synnytykseen tuleva aikuinen voi täyttää oman kaavakkeen ja tehdä omat tunnukset kurssille. Vain kaavakkeen täyttäjillä on oikeus tehdä tunnukset.

Osallistumalla sitoudut täyttämään tutkimuslomakkeen 1) kurssin käymisen jälkeen ja 2) synnytyksen jälkeen.

Kurssi on sinun käytössäsi synnytykseen asti ja voit käydä sitä omassa tahdissa. Osa hyödyntää kurssia myös synnytyksen aikana, jos esimerkiksi haluaa muistuttaa mieleen pitkän latenssivaiheen ideoita.

Doula tukee synnyttäjää
Tutkija ja synnytysvalmentaja Marjaana Siivola, LCCE, HBCE

Yhteydenpito

Kurssiin sisältyy myös yhteydenpito synnytysvalmentajan kanssa, joten ota rohkeasti yhteyttä jokaiselta kurssisivulta löytyvät chatin kautta, sähköpostitse (marjaana@doules.fi), Doulesin tai Synnytyksen ABC:n somekanavien kautta tai puhelimella (050-5969011).

Tutkija

Tutkijana toimii synnytysvalmentaja Marjaana Siivola, joka on tehnyt käyttäjälähtöistä synnytysvalmennustutkimusta vuodesta 2013. Tutkimuksen eri kehitysvaiheissa on ollut mukana peritä, kätilöitä ja neuvolan terveydenhoitajia.

Kätilöiden kyselytutkimuksen tulokset vuodelta 2017 löytyy täältä.

Perhevalmennustutkimuksen tiedot löytyvät täältä. Kysely sulkeutui tammikuussa 2020 ja tulokset julkaistaan myöhemmin.

Synnytysvalmennus 2020

 

Neuvolalle: Synnytysvalmennus 2020 esite asiakkaalle tai neuvolan seinälle