Synnytyksen ABC

Tervetuloa valmistautumaan kohti parempaa synnytystä!

Jännittääkö synnytys sinua ja haluat valmistautua mahdollisimman hyvin? 

Haluatko osata hyödyntää erilaisia lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä kivunlievityksiä synnytyksessäsi?

Haluatko oppia menetelmiä olosi helpottamiseen, rentoutumisen lisäämiseen ja edistää omaa synnytystäsi niillä keinoilla, mitkä ovat mahdollisia sinulle myös kotona? 

Synnytyksen ABC:n kurssilla opit synnytyksen perusteet, vaiheet, hormonit ja vauvan matkan synnytyksessä. Opit kivunlievitysten lisäksi myös mitä sairaalassa tapahtuu, yleisimmät rutiinit ja toimenpiteet.

Valmistautumalla vähennät synnytykseen liittyviä pelkoja ja huolia, pystyt tekemään päätöksiä synnytyksen aikana ja kurssi kannattelee sinua eteenpäin kohti parempaa lapsivuodeaikaa. Nämä kaikki kannattelee sinua kohti parempaa synnytyskokemusta.

Kätilöt toivovat, että valmistaudut synnytykseen

Minun on helpompi auttaa [synnytykseen valmistautunutta] synnyttäjää saamaan toivomansa synnytyskokemus. Minun ei tarvitse käyttää niin paljoa aikaa eri vaihtoehtojen esittelyyn kipeälle synnyttäjälle.

Kätilö, HUS

Synnytyksen ABC:n kurssilla saat tietoa, taitoja ja luottamusta synnytykseen!
 
Tunnus on voimassa 9kk ostohetkestä.
 

49,00  sis. ALV 24%

 

Synnytyksen ABC:n kurssilla opit

 • Synnytyksen vaiheet
 • Synnytyksen tärkeimpien hormoneiden toiminta ja tukeminen
 • Kuusi eri tapaa synnytyksen edistymiselle (Kyllä! Kohdunsuun avautuminen on vain yksi näistä!)
 • Vauvan läpikäymät vaiheet synnytyksen aikana
 • Kivunlievitys (kaikki, lääkkeet ja lääkkeettömät)
 • Yleisimmät toimenpiteet, ettei tarvitse oppia niistä synnytyksen aikana.
 • Synnytyksen jälkeinen palautautuminen
 • Ensi-imetys ja vauvan hoito

Valmistaudu synnytykseen!

Synnytystä ei turhaan verrata maratoniin, sillä niissä on paljon samaa. Molemmat on yleensä kestävyyttä vaativia suorituksia ja niissä pitää pystyä tekemään päätöksiä sen mukaan, miten se etenee ja mitä sen aikana tulee vastaan.

Maratonia ei pysty juoksemaan pelkästään ostamalla lenkkarit eikä synnyttämäänkään kannata mennä vain tulemalla raskaaksi.

Synnytystä varten sinun kannattaa käydä valmennuksessa ja harjoitella opittuja asioita. Sinun pitää valmistautua niin henkisesti kuin fyysisesti, sillä niillä molemmilla on suuri merkitys synnytyksen edistymiseen. Pelko ja ahdistus hidastaa synnytystä, kun puolestaan turvallisuus ja hyvä olo edistää sitä.

Kätilöt toivovat, että valmistaudut synnytykseen

Synnytyksen aikana kätilö pystyy auttamaan sinua valmentajan tavoin tarjoamalla helpotusta, mutta ei hän ihmeitä pysty tekemään, jos et itse ole valmistautunut. Kätilö voi ehdottaa erilaisia tapoja helpottaa oloa, mutta jos et ymmärrä, miten ne tilanteessa auttaisi, niin et ole kovin avoin niitä kokeilemaan. Supistusten välissä on erittäin hankala opetella niiden hyötyjä.

Kätilötkin toivovat sinun valmistautuvan synnytykseen, että he pystyvät auttamaan sinua kaikin heillä tarjolla olevin avuin.

Minun on helpompi auttaa [synnytykseen valmistautunutta] synnyttäjää saamaan toivomansa synnytyskokemus. Minun ei tarvitse käyttää niin paljoa aikaa eri vaihtoehtojen esittelyyn kipeälle synnyttäjälle, ja tuntuu, että pääsemme nopeammin ”asiaan” eli tukemaan synnyttäjää ja seuraamaan äidin ja vauvan vointia. Jos äidillä on rentoutumistekniikat hallussa, hän tietää synnytyksen kulusta jne, tukeminen on kätilöllekin kevyempää, kun synnyttäjä ei panikoi.

Kätilö, HUS
Paras alku perheellesi Doules Doula Marjaana

Kokemuksia kurssista

Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.

Kiireinen töissäkäyvä odottaja

Hyvä, että voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.

Pieneltä paikkakunnalta

Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!

Ensisynnyttäjä

Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.

Uudelleensynnyttäjä

Selkeä rakenne ja yhteydenpito

Synnytyksen ABC:n verkkokurssi on selkeä ja helposti hahmotettava kokonaisuus. Voit käydä kurssin suoraan kokonaan tai sinulle sopivissa osissa.

Synnytyksen ABC:n verkkokurssilla pystyt keskustelemaan synnytysvalmentajan kanssa puhelimitse, sähköpostitse, Messangerilla ja/tai chatillä.

Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksessa voit lähettää kysymyksesi synnytysvalmentajalle chatin kautta.

 

Chat näkyy kaikilla kurssin sivuilla ja sitä kautta saat kysyttyä mieleen nousevat kysymykset heti synnytysvalmentajalta.

Verkkokurssilla

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Vastaan kysymyksiisi 24h kuluessa! Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja esittelyvideoista sillä, että vastaan nopeasti kysymyksiisi.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot omien toiveidesi mukaisesti.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Kurssin synnytysvalmentaja Marjaana Siivola

Doula Marjaana Siivola
Sertifioitu LAMAZE synnytysvalmentaja LCCE

Olen Marjaana Siivola, Lamaze ja Hypnosynnytys sertifioitu synnytysvalmentaja, sertifioitu doula, Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja ja doulakouluttaja.

Olen itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä doulan kanssa. Olen toiminut doulana ja synnytysvalmentajana vuodesta 2012.

Kolmannessa odotuksessa yllätyin todella oppiessani synnytyshormoneista perusteita, synnytyksen lopun vaiheista, joita kukaan ei ollut aikaisemmin kertonut (mm. epätoivon vaihe!), lantion avaamisesta vauvalle, vauvan matkasta lantion läpi sekä siitä, miten synnytykseen kulkuun ja synnytyskokemukseen voi itse vaikuttaa!

Se on niin loogista! Ei missään nimessä kannata heittää mahdollisuuksia hukkaan odottamalla, että saa kätilöltä ohjeita. 

Silloin et pysty hyödyntämään menetelmiä kotona, olet riippuvainen kätilön ajasta ja kiireestä ja moni hyödyllinen keino menee sinulta ohi. 

Synnytyksessä ylin aivokuori on normaalia pienemmällä liekillä ja uuden oppiminen on erittäin haasteellista.  Oppiminen vie useamman supistuksen välisen ajan, joka tulisi hyödyntää rentoutumiseen ja lepäämiseen. 

Synnytyksessä olemme myös sellaisessa tilassa, että emme itse muista kaikkea opittua, mutta otamme paremmin vastaan ehdotuksia, kun tiedämme niistä jo jotain. On siis tärkeää, että sinun tukihenkilösi valmistautuu synnytykseen ja tietää sinun toiveistasi. Siihen Synnytyksen ABC antaa myös tietoa ja tukea.

Synnytysvalmennuksessa opit

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen

”Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä! Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä valmennusryhmiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen. Suosittelen!”

Ensisynnyttäjä Hyvinkää

Synnytyksen ABC käy läpi seuraavat tärkeät teemat

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset (yli 30) sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, …)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys
 • Palautuminen (äidin ja vauvan)
 • Vauvan hoito

Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen [email protected] ja saat rahasi takaisin.

Synnytyksen ABC