Aquamama

Mikä on Aquamama?

Aquamama on raskausjooga vedessä. Se perustuu Birthlight Aquanatal Yogaan, jossa perustana on hengitys ja selkeät liikkeet, joita jokainen tekee omien rajojen mukaan.

Aquamama on lisännyt Aquanatal Yogaan enemmän liikettä (aerobista liikuntaa) sekä synnytysvalmennuksen. Näin saat hyvässä paketissa liikuntaa ja vetreyttä kehoolle ja mielelle ja valmistaudut samalla synnytykseen.

Aquamama tehostaa keskivartalon syvien lihasten toimintaa ja tunnilla liikutaan raskaudelle sopivalla tavalla vedessä; aktivoidaan ja rentoutetaan lantionpohjaa, alaselkää, hartioita sekä nostetaan sykettä.

Masussa oleva lapsikin usein tykkää vesiliikunnasta ja odottajan rentoutuessa vedessä hänellä on hyvin tilaa liikkua ja vastata veden virtaamisen muutoksiin.

Tunnilla rentoudutaan veden kannattelemana ja pääset rauhoittamaan mielesi ja kehosi raskauden aikana. Tunnin jälkeen sauna kruunaa rentouden.

Aquamama tunnit sisältävät vesiliikunnan lisäksi myös synnytysvalmennusta, kun käymme läpi mm. hengitystä ja lantion rentouttamista ja liikettä, mitä voit sitten hyödyntää myös synnytyksen aikana niin vedessä kuin kuivalla synnyttäessäsi.

Aquamaman kurssille osallistuja saa bonuksena Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksen verkkokurssin (arvo 49€).  Voit käydä kurssia tuntien välillä kotona ja tunneilla voit kysyä ja keskustella kurssin nostattamista ajatuksista synnytysvalmentaja Marjaana Siivolan kanssa. Tämä hyödyntää flip-learning oppimista.

Suosittelen Aquamamaa kaikille, joille vesi tuntuu vähänkään omalta elementiltä. Erityisesti nyt raskauden viime metreillä odotettu tunti, jolloin jumit ja raskas olo helpottavat. Lisäksi tunnilta on saanut käytännön työkaluja synnytystä ajatellen.

Ensisynnyttäjä rv 37

Aquamama kurssit

Kurssit ovat tauolla allastilan saatavuusongelmista johtuen.

Aquamaman kurssin voi maksaa myös Smartumin liikuntarahalla.

Doulesin tiedot Smartumin järjestelmästä.

Aquamamasta olen saanut paljon apua etenkin loppuraskaudessa vaivaaviin kipuihin, sekä löytänyt todella mukavan tavan liikkua myös suuren mahan kanssa. Se on tuonut paljon iloa normaalisti liikunnalliselle ihmiselle, kun normaali määrä liikkumista on ollut vaikeampaa. Valmennuksessa otettiin hyvin huomioon eri vaivat, ja liikkeisiin oli vaihtoehtoja esimerkiksi liitoskivuista kärsiville. Liikunnan lisäksi rentouduttiin sekä vedessä että lopuksi saunomalla – kurssin kruunasikin mielestäni asiantuntevan doulan ”saunavalmennus”, kun rennossa ilmapiirissä sai kysellä mieltä askarruttavia asioita raskaudesta ja tulevasta synnytyksestä. Suosittelen!

Ensisynnyttäjä Helsingistä

Ohjaaja

Ohjaajana toimii Marjaana Siivola. Marjaana on Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja, sertifioitu doula ja sertifioitu synnytysvalmentajana. Marjaana on itse uinut ja vesiliikkunut paljon omissa raskauksissaan, jolloin hän huomasi, ettei tarjolla ole ohjattua liikuntaa odottajille. Sen vuoksi hän kävi Aquanatal Yoga koulutuksen Englannissa ja hän haluaa nyt tarjota odottajille hyvää vesiliikuntaa pääkaupunkiseudulla synnytysvalmennuksella.

 

Aquamama Doules Aurinkopiha Spa rentoutusta tunnin lopussa.

Aquamaman synnytysvalmennus

Aquamama sisältää synnytysvalmennusta ja Synnytyksen ABC:n verkkokurssin.

Valmistautumalla

 • Luottamuksesi synnyttämiseen kasvaa
 • Tiedät miten toimia synnytyksen käynnistyttyä
 • Sinulla on työkaluja supistusten vastaanottamiseen kotona
 • Koet vähemmän kipua, synnytys edistyy paremmin
 • Tarvitset vähemmän kivunlievitystä ja toimenpiteitä
 • Vauvasi saa paremman synnytymän ja alun elämälleen

Synnytysvalmennuksesssa opit

 • Synnytyksen vaiheet
 • Synnytyksen tärkeimpien hormoneiden toiminta ja tukeminen
 • Kuusi eri tapaa synnytyksen edistymiselle (Kyllä! Kohdunsuun avautuminen on vain yksi näistä!)
 • Vauvan läpikäymät vaiheet synnytyksen aikana
 • Kivunlievitys (kaikki, lääkkeet ja lääkkeettömät)
 • Yleisimmät toimenpiteet, ettei tarvitse oppia niistä synnytyksen aikana.
 • Synnytyksen jälkeinen palautautuminen
 • Ensi-imetys ja vauvan hoito
 

Paljon hyvää asiaa, vei suurinpiirtein työpäivän verran kun luin kaikki osiot. Miltei kaikki asiat olin lukenut jo netistä eri sivuilta, mutta tässä ne oli kootusti yhdessä ja helppo lukea yhtä kyytiä.

– Kurssipalautetta

Valmistautumalla:

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Vastaan kysymyksiisi 24h kuluessa! Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja esittelyvideoista sillä, että vastaan nopeasti kysymyksiisi.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot omien toiveidesi mukaisesti.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Synnytyksen ABC on ostettavissa myös erikseen.

Kurssin ohjaa Marjaana Siivola

Sertifioitu doula CD(DONA) ja sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA)

Olen Marjaana Siivola, sertifioitu synnytysvalmentaja, sertifioitu doula CD(DONA), Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja ja doulakouluttaja.

Olen itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä doulan kanssa. Olen toiminut doulana ja synnytysvalmentajana vuodesta 2012.

Itse heräsin valmistautumaan synnytykseen vasta kolmannen raskauden kohdalla. Ensimmäisessä raskaudessa olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen ja lukenut tietoa netistä suosituimmilta sivustoilta. Olin mielestäni valmistautunut. Ensimmäisen synnytys meni ihan ok. Toisen raskauden aikana neuvolasta ei saanut valmennusta enkä ehtinyt viettää aikaa netissä. Sekin synnytys meni ihan kivasti. Kolmannen raskauden aikaan muutimme Coloradoon, jossa on monia erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen ja se on vahvemmin annettu vanhempien omalle vastuulle.

Tällä kertaa valmistauduin synnytykseen ihan eri laajuudella, ymmärsin synnytyksen perusteet ja synnytyksestä tuli aivan mahtava kokemus! Olin ihan eri tasolla tietoinen mitä tapahtuu, missä mennään ja mitä vaihtoehtoja minulla synnytyksen eri vaiheissa oli.

Synnytykseni oli lopulta synnytyksistäni pisin, kun alun latenssivaihe oli pitkä, mutta silti jaksoin hyvin koko synnytyksen ajan ja synnytys oli äärimmäisen voimakas kokemus. Se ei ollut kivuton, mutta pysyin siinä mukana koko synnytyksen ajan enkä kärsinyt!

Ihmettelin syvästi miten olin saattanut ohittaa niin tärkeää tietoa ja valmistautua edellisiin synnytyksiin jälkikäteen katsottuna niin huonosti! Olo tuntui petetyltä, sillä olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen eikä kukaan kertonut, että perhevalmennus ja synnytysvalmennus ovat eri asioita ja molemmat tulisi käydä. Suomessa neuvola tekee kaikkensa, ettei vanhemmat saa tietoa yksityisistä synnytysvalmennuksista. Olisi kyllä kaikkien etu, että vanhemmat kävisivät synnytysvalmennuksen. Tätä mieltä on 80% kätilöistäkin, jotka kertovat, etteivät vanhemmat ole riittävän valmistautuneita synnytykseen ja sillä on haitallisia vaikutuksia synnytyksen kulkuun.

Olin ällistynyt oppiessani muutaman tärkeimmän hormonin toiminnasta, lantion avaamisesta vauvalle, vauvan matkasta lantion läpi sekä siitä miten synnytykseen kulkuun ja synnytyskokemukseen voi itse vaikuttaa! Se on niin loogista! Ei missään nimessä kannata heittää mahdollisuuksia hukkaan odottamalla, että saa kätilöltä ohjeita vasta sairaalaan siirryttyä! Silloin on moni vaihtoehto mennyt jo ohi. Silloin et saa hyödynnettyä mahdollisuuksiasi koko synnytyksen ajan. Kätilö ei tunne sinua ja mikä toimii juuri sinulla. Sinä tiedät! Kun sinä tiedät, niin kätilö osaa tukea sinua paljon paremmin heti alusta lähtien. Valmistautuminen jo raskausaikana on erittäin tärkeää, kun voit rauhassa miettiä asioita. Synnytyksen aikana uuden oppiminen ja pohtiminen on hankalaa ja niin fysiologisesti tuleekin olla. Kun synnytetään niin, ei enää opiskella. Synnytyksen ABC synnytysvalmennus tarjoaa sinulle valmennuksen insinöörimäisen selkeästi silloin, kun sinulla on aikaa.

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus toimii verkkovalmennuksena, että sinä pystyt sen käymään. Tervetuloa oppimaan synnytyksen perusteita ilman hippeilyä ja saarnaa. Tule etsimään oma tiesi synnytyksen saloihin oli toiveena luomu, puudute tai sektio.

Perheemme Coloradossa, missä matkani doulaksi ja synnytysvalmentajaksi alkoi kuopuksen synnytyksestä. Flatirons, Boulder, Colorado.

Synnytysvalmennuksessa opit

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen

Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!

Ensisynnyttäjä

Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.

Uudelleensynnyttäjä

Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.

Kiireinen töissäkäydä odottaja

Hyvä, että voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.

Pieneltä paikkakunnalta

Kenelle Synnytyksen ABC on tarkoitettu?

 • Jos haluat tietää mitä synnytyksen kivunlievityksiä on tarjolla ja haluat oppia tekemään valintoja niiden välillä, valmennus on sinulle.
 • Jos haluat ymmärtää synnytyksen kulkua ja tavoittelet luonnomukaista synnytystä, niin valmennus on sinulle.
 • Jos et vielä tiedä haluatko synnyttää lääkkeillä vai ilman lääkkeitä, valmennus on sinulle.
 • Kun haluat oppia miten pärjätä synnytyksessä epiduraalin ottamiseen asti, valmennus on sinulle.

Kenelle tämä valmennus ei ole tarkoitettu?

 • Jos sinulle on ihan sama miten synnytys menee, tämä kurssi ei ole sinulle.
 • Jos tiedät jo useita rentoutumismenetelmiä ja kivunlievityksiä sekä synnytyksen perusteet, niin kurssi voi olla toistoa.
 • Jos ensisijaisesti haluat epiduraalin, niin tutustu Synnytys epiduraalilla -kurssiin.
”Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä! Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä valmennusryhmiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen. Suosittelen!”

– Ensisynnyttäjä Hyvinkää

Synnytyksen ABC käy läpi seuraavat tärkeät teemat

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset (yli 30) sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, …)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys
 • Palautuminen (äidin ja vauvan)
 • Vauvan hoito
Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin! Nyt uskallan mennä synnyttämään.

– Pelkopolilla käynyt odottaja

Synnytyksen ABC sisältää perustiedot kaikesta mitä tarvitset synnytyksessä!

Nyt saat Synnytyksen ABC -synnytysvalmennuksen verkkokurssin hintaan 49€.

Synnytysvalmennus on pieni investointi, joka muuttaa elämäsi!

Riskitön osto! Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen [email protected] ja saat rahasi takaisin.