Synnytyksen ABC synnytysvalmennus
yhteistyössä synnytyksen abc ja lamaze

Tervetuloa valmistautumaan elämäsi synnytykseen

 

Perhevalmennus ja synnytysvalmennus ovat tärkeitä osia synnytykseen ja tulevaan vanhemmuuteen valmistautumisessa. Perhevalmennus luo pohjaa perheen suhteiden ja arjen muutoksiin ja synnytysvalmennus luo pohjaa ja luottamusta synnytykseen.

Synnytyksellä ja maratonilla on paljon yhteistä. Harva lähtee maratonille valmistautumatta tai harvat kertovat maratonin ikävistä puolista, mutta sen ihanuutta nostetaan esiin monessa paikassa. Miksei synnytyksestä voida puhua samalla tavalla?

"Mä vertaan synnytystä maratoniin. Siihen valmistaudutaan, se juostaan. Se menee keskimäärin sitä paremmin, mitä enemmän on harjoitellut. Jos kaikki puhuisivat vaan maratonin kamaluudesta, kuinka se sattuu ja kuinka sen jälkeen kesti vaikka kuinka kauan esimerikiksi kynsien parantua, ja kaikki se "voita itsesi", "jokainen pystyy siihen", "keskity hetkeen" ja sen jälkeen on voittajafiilis -jutut jätettäis pois, niin kuka sinne haluais lähteä?"

Jenni Kemppainen (takana kaksi synnytystä ja kaksi maratonia)

Synnytys on pitkälti kuin maraton valmistautumisesta maaliin asti. Ja tiedätkö, että niissä on samat hormonit pelissä molemmissa? Mielihyvää tuottava oksitosiini, kivunlievitykseen endorfiini ja lopun oksitosiinihumalaan voi jopa koukuttua. Niin synnytyksessä kuin maratonilla

Etukäteen ei voi tietää minkälainen synnytys tulee olemaan tai mitä kivunlievityksiä tulet tarvitsemaan. Oppimalla synnytyksen perusteet koet paremmin olevasi mukana synnytyksessä, se on hallittavampaa ja pystyt valitsemaan tilanteeseen sopivia kivunlievityksiä.

On ihan eri synnyttää 8h klo 8-16 kuin 36h sisältäen pari yötä. Molemmat näistä voivat olla antoisia kokemuksia, kun on riittävästi valmistautunut. Pitkä synnytys ei yleensä ole koko aikaa intensiivistä supistelua, joten siinä pitää pyrkiä lepäämään, syömään yms rauhallisemmissa kohdissa.

Kätilöt toivovat sinun valmistautuvan

80% kätilöistä on sitä mieltä, että perheet eivät valmistaudu synnytykseen riittävästi.

Minun on helpompi auttaa [synnytysvalmennuksen käynyttä] synnyttäjää saamaan toivomansa synnytyskokemus. Minun ei tarvitse käyttää niin paljoa aikaa eri vaihtoehtojen esittelyyn kipeälle synnyttäjälle, ja tuntuu, että pääsemme nopeammin ”asiaan” eli tukemaan synnyttäjää ja seuraamaan äidin ja vauvan vointia. Jos äidillä on rentoutumistekniikat hallussa, hän tietää synnytyksen kulusta jne, tukeminen on kätilöllekin kevyempää, kun synnyttäjä ei panikoi.

Kätilö synnytykseen valmistautumisesta

Tervetuloa Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennukseen valmistautumaan elämäsi synnytykseen!

Kuusi askelta tervelliseen ja turvalliseen synnytykseen

WHO ja LAMAZE ovat koonneet tutkimuksiin perustuen 6 askelta terveelliseen ja turvalliseen synnytykseen.

Näiden askelten noudattaminen antaa hyvät perusteet hyvälle synnytykselle.

Synnytyksen ABC:n synnytysvalmentaja Marjaana Siivola on Lamazen sertifioitu synnytysvalmentaja ja Synnytyksen ABC perustuu näihin askeleisiin.

Tervetuloa valmistautumaan parempaan synnytykseen!

Valmistautumalla

 • Tiedät miten toimia synnytyksen käynnistyttyä
 • Luottamuksesi itseesi synnyttäjänä kasvaa
 • Sinulla on keinoja supistusten vastaanottamiseen kotona
 • Koet vähemmän kipua, synnytys edistyy paremmin
 • Tarvitset vähemmän kivunlievitystä ja toimenpiteitä
 • Vauvasi saa paremman synnytymän ja alun elämälleen
Elämäsi synnytys - Synnytyksen ABC

Kohti parempaa synnytystä

Synnytyksen ABC syntyi omista ja lähipiirin kokemuksista. Siitä, että synnyttäjät pidetään pimennossa synnyttämisestä. Kuulostaa ihmeelliseltä, mutta näin se on. Aktiivisesti kehotetaan synnyttäjiä olemaan valmistautumatta tai selvittämästä vaihtoehtoja. Neuvola edes harvemmin tietää, mitä mahdollisuuksia omassa synnytyssairaalassasi on: saako synnyttää veteen tai mitä kivunlievityksiä sinulla on mahdollisuus käyttää epiduraalin lisäksi.

En tosiaan tiedä miksi näin on, mutta älä anna sen vaikuttaa sinuun!

Kävin neuvolan perhevalmennuksen, mutta eipä siellä juurikaan synnytyksestä puhuta. Ei kerrota synnytyksen vaiheita, miksi kotona on hyvä pysyä ja mitä siellä kotona voi tehdä. Usein perhevalmennuksen jälkeen et pysty kertomaan synnytyksen vaiheita, mitä eri vaiheissa sinun kannattaa tehdä, milloin voit edes saada epiduraalin. Et myöskään pysty kertomaan synnytyksen tärkeimpiä hormoneita, joiden määriin pystyt itsekin vaikuttamaan ja täten joko hidastamaan tai nopeuttamaan synnytystä.

Tekemäni kätilökyselyn mukaan 80% kätilöistä sanoi perheiden valmistautuvan liian huonosti synnytykseen. 85% oli sitä mieltä, että valmistautumisella ja valmistautumattomuudella on vaikutuksia synnytyksen kulkuun. Kumpaan ryhmään sinä haluat kuulua?

Jos et ymmärrä missä mennään ja mistä kätilö tai lääkäri puhuu, niin olet heidän varassa ja sinusta voi tuntua ikävältä olla muiden "armoilla" näin tärkeällä hetkellä. Siinä toimijuus siirtyy sinulta muille ja voit kokea olevasi vain osa järjestelmää, jopa liukuhihnalla. Tämän voit muuttaa oppimalla synnytyksen perusteet Synnytyksen ABC:n verkkokurssilla kotoa käsin.

Synnytyksen ABC tarjoaa sinulle perustietoa synnytyksestä, mitkä jokaisen synnyttäjän tulisi tietää, mutta vain harva selvittää ennen synnytystä.

Synnytyksen ABC tarjoaa synnytyksessä välttämätöntä tietoa selkeästi kerrottuna, vähentää sinun huolia synnytyksen lähestyessä ja tarjoaa paremmat olosuhteet perheellesi saada hyvä alku.

Anna paras alku perheellesi - käy Synnytyksen ABC

Älä jää harmittelemaan synnytyksen jälkeen, että olisinpa tiennyt! Tule kurssille nyt!

 

Synnytyksen ABC:n kurssilla opit

 • Synnytyksen vaiheet
 • Synnytyksen tärkeimpien hormoneiden toiminta ja tukeminen
 • Kuusi eri tapaa synnytyksen edistymiselle (Kyllä! Kohdunsuun avautuminen on vain yksi näistä!)
 • Vauvan läpikäymät vaiheet synnytyksen aikana
 • Kivunlievitys (kaikki, lääkkeet ja lääkkeettömät)
 • Yleisimmät toimenpiteet, ettei tarvitse oppia niistä synnytyksen aikana.
 • Synnytyksen jälkeinen palautautuminen
 • Ensi-imetys ja vauvan hoito

Tervetuloa kurssille!

Kurssitunnus on voimassa 6kk ostopäivästä.

Kokemuksia kurssista

Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.

Kiireinen töissäkäyvä odottaja

Hyvä, että voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.

Pieneltä paikkakunnalta

Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!

Ensisynnyttäjä

Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.

Uudelleensynnyttäjä

Kurssi on sinulle,

 • kun haluat tietää mitä synnytyksessä tapahtuu
 • kun haluat valmistautua hyödyntämään erilaisia kivunlievityksiä erilaisissa tilanteissa
 • kun haluat ymmärtää synnytyksen perusteet
 • kun haluat hyödyntää kätilön ammattitaidon monipuolisesti. Lue lisää kätilön näkökulmasta synnytykseen valmistautumiseen.
 • kun haluat tehdä oman osuutesi synnytyksestä mahdollisimman hyvin
 • kun haluat omalla reagoinnilla edistää synnytyksen kulkua sen hidastamisen sijaan

Kurssi ei ole sinulle,

 • Jos sinulle on ihan sama miten synnytys menee
 • Jos et etukäteen halua tietää, mitä vaihtoehtoja sinulle on tarjolla.
 • Jos et halua tietää missä synnytyksen vaiheissa eri kivunlievitykset toimivat optimaalisesti.
 • Jos ensisijaisesti haluat epiduraalin, niin tutustu Synnytys epiduraalilla -kurssiin.

Haluatko yhdistää verkko-opiskelun ja tapaamisen?

Verkkokurssia voidaan hyödyntää flip-learning tyylillä, jolloin käyt synnytyksen perusteet verkkokurssin kautta ENNEN kuin tapaat synnytysvalmentajan tai muun synnytyksen ammattilaisen.

Tutustut synnytyksen perusteisiin rauhassa kotona ja tapaamisessa pystyt kysymään perusteista nousseet kysymykset ja pystyt paremmin myös sisäistämään tapaamisen aikana käydyn keskustelun.

Tapaaminen voi olla etänä, henkilökohtainen tai ryhmätapaaminen.

 • Doules tarjoaa henkilökohtaista synnytysvalmennusta, mihin Synnytyksen ABC sisältyy. Tämä valmennus on tarjolla fyysisenä tapaamisena, puhelintapaamisena tai Skypen välityksellä. Etätapaamisista on erinomaisia kokemuksia.
 • Synnytyksen ABC kuuluu Aquamama-kursseihin. Tervetuloa odottajien vesiliikuntaan pk-seudulla, missä samalla keskustellaan synnytyksestä ja valmistaudutaan synnytykseen.
 • Synnytyksen ABC kuuluu Doula Vierelläsi doularyhmän doulien peruspaketteihin. Yhdistämällä verkko-opiskelun ja doulatapaamiset pystyt paremmin hyödyntämään doulatapaamiset.
 • Muutkin synnytysvalmentajat ovat tervetulleita sisällyttämään Synnytyksen ABC:n verkkokurssin osaksi heidän opetustaan ja höydyntämään flip-learning opetusta omalla kurssillaan.
 • Kysy doulaltasi kuuluuko Synnytyksen ABC hänen pakettiinsa.

Etävalmennus oli meille mieleisin vaihtoehto perehtyä esikoisemme synnytykseen. Saimme jutella kotona aamukahvin ääressä puhelimitse doulan kanssa, joka auttoi meitä ymmärtämään synnytyksestä enemmän.


Puhelimitse oli helppo esittää kysymyksiä. Puolisoni kanssa myös olimme tyytyväisiä siihen, että ymmärsimme täysin mitä meille kerrottiin ja jopa puolisoni jaksoi osallistua puheluun loppuun asti!


Kaiken parhauden koin siitä, että tuki jatkui synnytykseen saakka puhelun jälkeenkin. Sain esittää raskauden varrella tulevia kysymyksiä mm. sähköpostilla ja sain näihin nopeasti luotettavia vastauksia.

Odottaja rv 30

5 päivän synnytysvalmennus

Painaako laskettuaika päälle tai onko elämässä muuten kiirettä?

Nyt se ei ole este, sillä voit käydä 5 päivän ohjatun synnytysvalmennuksen Synnytyksen ABC:llä. Tässä ohjatussa kurssissa saat yhden sähköpostin päivässä, missä kerrotaan mitä aihetta käsitellään ja sitten voit tutustua vastaan materiaaliin Synnytyksen ABC:n verkkokurssin materiaaleissa.

Tämä auttaa sinua varaamaan ajan kalenterista ja keskittymään yhteen kurssin asiaan kerrallaan. Tällöin opit tärkeimmät perusteet ja voit sitten kiinnostuksen mukaan käydä läpi kurssin kaikki materiaalit.

Tälläkin kurssilla tunnukset säilyvät voimassa 6kk ostosta, joten voit hyvin palata materiaaliin myös jälkikäteen vaikka juuri ennen synnytystä tai jopa sen aikana tarkistamaan esim. erilaisia kivunlievityksiä.

Tervetuloa!

Chat jokaisella sivulla nopeaan yhteydenpitoon

Synnytyschat käytössä Synnytyksen ABC:n ryhmässä

Synnytyksen ABC:n verkkokurssilla pystyt keskustelemaan synnytysvalmentajan kanssa puhelimitse, sähköpostitse, Messangerilla ja/tai chatillä. Tervetuloa!

Haluatko käydä vain osan kurssista?

Nyt Synnytyksen ABC:tä voi käydä vain osan kurssista. Voit valita itsellesi tärkeimmät/tärkeimmät osat ja käydä ne koko kurssin sijaan.

Valitse alta haluamasi osuus tai klikkaa tästä verkkokauppaan tarkastelemaan erilaisia mahdollisuuksia käydä Synnytyksen ABC:tä.

Verkkokurssilla

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Vastaan kysymyksiisi 24h kuluessa! Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja esittelyvideoista sillä, että vastaan nopeasti kysymyksiisi.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot omien toiveidesi mukaisesti.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Kurssin ohjaa Marjaana Siivola

Sertifioitu doula CD(DONA) ja sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA)

Olen Marjaana Siivola, sertifioitu synnytysvalmentaja, sertifioitu doula CD(DONA), Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja ja doulakouluttaja.

Olen itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä doulan kanssa. Olen toiminut doulana ja synnytysvalmentajana vuodesta 2012.

Itse heräsin valmistautumaan synnytykseen vasta kolmannen raskauden kohdalla. Ensimmäisessä raskaudessa olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen ja lukenut tietoa netistä suosituimmilta sivustoilta. Olin mielestäni valmistautunut. Ensimmäisen synnytys meni ihan ok. Toisen raskauden aikana neuvolasta ei saanut valmennusta enkä ehtinyt viettää aikaa netissä. Sekin synnytys meni ihan kivasti. Kolmannen raskauden aikaan muutimme Coloradoon, jossa on monia erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen ja se on vahvemmin annettu vanhempien omalle vastuulle.

Tällä kertaa valmistauduin synnytykseen ihan eri laajuudella, ymmärsin synnytyksen perusteet ja synnytyksestä tuli aivan mahtava kokemus! Olin ihan eri tasolla tietoinen mitä tapahtuu, missä mennään ja mitä vaihtoehtoja minulla synnytyksen eri vaiheissa oli.

Synnytykseni oli lopulta synnytyksistäni pisin, kun alun latenssivaihe oli pitkä, mutta silti jaksoin hyvin koko synnytyksen ajan ja synnytys oli äärimmäisen voimakas kokemus. Se ei ollut kivuton, mutta pysyin siinä mukana koko synnytyksen ajan enkä kärsinyt!

Ihmettelin syvästi miten olin saattanut ohittaa niin tärkeää tietoa ja valmistautua edellisiin synnytyksiin jälkikäteen katsottuna niin huonosti! Olo tuntui petetyltä, sillä olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen eikä kukaan kertonut, että perhevalmennus ja synnytysvalmennus ovat eri asioita ja molemmat tulisi käydä. Suomessa neuvola tekee kaikkensa, ettei vanhemmat saa tietoa yksityisistä synnytysvalmennuksista. Olisi kyllä kaikkien etu, että vanhemmat kävisivät synnytysvalmennuksen. Tätä mieltä on 80% kätilöistäkin, jotka kertovat, etteivät vanhemmat ole riittävän valmistautuneita synnytykseen ja sillä on haitallisia vaikutuksia synnytyksen kulkuun.

Olin ällistynyt oppiessani muutaman tärkeimmän hormonin toiminnasta, lantion avaamisesta vauvalle, vauvan matkasta lantion läpi sekä siitä miten synnytykseen kulkuun ja synnytyskokemukseen voi itse vaikuttaa! Se on niin loogista! Ei missään nimessä kannata heittää mahdollisuuksia hukkaan odottamalla, että saa kätilöltä ohjeita vasta sairaalaan siirryttyä! Silloin on moni vaihtoehto mennyt jo ohi. Silloin et saa hyödynnettyä mahdollisuuksiasi koko synnytyksen ajan. Kätilö ei tunne sinua ja mikä toimii juuri sinulla. Sinä tiedät! Kun sinä tiedät, niin kätilö osaa tukea sinua paljon paremmin heti alusta lähtien. Valmistautuminen jo raskausaikana on erittäin tärkeää, kun voit rauhassa miettiä asioita. Synnytyksen aikana uuden oppiminen ja pohtiminen on hankalaa ja niin fysiologisesti tuleekin olla. Kun synnytetään niin, ei enää opiskella. Synnytyksen ABC synnytysvalmennus tarjoaa sinulle valmennuksen insinöörimäisen selkeästi silloin, kun sinulla on aikaa.

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus toimii verkkovalmennuksena, että sinä pystyt sen käymään. Tervetuloa oppimaan synnytyksen perusteita ilman hippeilyä ja saarnaa. Tule etsimään oma tiesi synnytyksen saloihin oli toiveena luomu, puudute tai sektio.

doula Marjaana Siivola

Doula Marjaana Siivola

Synnytysvalmennuksessa opit

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen

"Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä! Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä valmennusryhmiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen. Suosittelen!"

- Ensisynnyttäjä Hyvinkää

Synnytyksen ABC käy läpi seuraavat tärkeät teemat

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset (yli 30) sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, ...)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys
 • Palautuminen (äidin ja vauvan)
 • Vauvan hoito

Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin! Nyt uskallan mennä synnyttämään.

- Pelkopolilla käynyt odottaja

Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen marjaana@doules.fi ja saat rahasi takaisin.