Synnytyksen ABC synnytysvalmennus

Tervetuloa valmistautumaan elämäsi synnytykseen

 

Oletko kuullut hyviä synnytyskertomuksia? Entä huonoja?

Onko sinua kannustettu oppimaan synnytyksen perusteita ja kerrottu erilaisista tarjolla olevista vaihtoehdoista?

Suomalainen synnytyskulttuuri on valitettavan pelkokeskeinen ja huolia herättävä. Tämä lisää stressiä ja huolta odottaville perheille. Huolta lisää erityisesti se, että mediassa kirjoitetaan paljon niistä muutamista huonosti menneistä synnytyksistä, mutta kukaan ei kirjoita niitä tuhansista normaalisti ja erinomaisesti menneistä synnytyksistä.

Valitettavan usein huono synnytyskokemus pohjautuu tiedon puutteeseen ja/tai huonoksi koettuun kohteluun. Huonoksi koettu kohtelu voi perustua siihen, että synnyttäjällä ei ole riittävää pohjatietoa ymmärtää mitä synnytyksessä tapahtuu ja synnytyksen aikana uuden oppiminen on älyttömän hankalaa. Kaikkeen ei synnytyksessä pysty itse vaikuttamaan, mutta isoon osaan pystyy.

Sinun kannattaa huolehtia, että sinulla on riittävät perustiedot ymmärtää mihin pystyt vaikuttamaan ja mitä vaikutuksia tehdyillä asioilla on. Näin pystyt myös paremmin hyväksymään ne asiat, joihin et voi vaikuttaa.

Synnytys on ihmisen elämän tärkeä osa-alue, mitä ilman me emme enää olisi täällä. Jos synnytys olisi lähtökohtaisesti paha, niin ihmiset olisivat hävinneet jo kauan aikaa sitten.

Kohti yhteistyötä

Itse synnytin kaksi lasta pelkoilmapiirissä. Kukaan ei koskaan kannustanut minua käymään kunnollista synnytysvalmennusta tai ottamaan selvää synnytyksen kulusta. Ennen kolmatta odotusta kukaan ei tsempannut valmistautumaan tai kannustanut synnytyksen aikana pärjäämään. Monissa paikoissa lähtökohtaisesti naiset eivät muka pysty enää synnyttämään ilman lääketieteen apua. Synnyttäjiä aliarvioidaan jatkuvasti!

Enkä tarkoita tällä sitä, että jokaisen tulisi synnyttää luomuna! En todellakaan. Tarkoitan sitä, että sinun tulisi saada riittävästi tietoa tehdäksesi tietoisen päätöksen miten ja missä haluat synnyttää. Sekä riittävästi tietoa ymmärtääksesi synnytyksen aikana missä mennään ja voimaa tehdä muuttuvissa tilanteissa päätöksiä. Sinun ei tarvitse opiskella kätilöksi ymmärtääksesi synnytystä. Ymmärtämällä perusteet saat paremmin käyttöösi ammattilaisten ohjeet ja perustelut synnytyksen aikana. Jos et ymmärrä missä mennään ja mistä kätilö tai lääkäri puhuu, niin olet heidän varassa ja sinusta voi tuntua ikävältä olla muiden "armoilla" näin tärkeällä hetkellä. Siinä toimijuus siirtyy sinulta muille ja voit kokea olevasi vain osa järjestelmää, vaikka itse olet siirtänyt päätöksen muille.

Kolmatta synnyttäessäni oikeasti valmistauduin synnytykseen ja ymmärsin synnytyksen prosessin. Se ei olekaan mitään salatiedettä! Synnytyksen pääpiirteet ovat selkeitä kokonaisuuksia ja jopa loogisia. Meidän ajanjakson suurin salaisuus on synnytykseen liittyvät hyvät asiat ja miten itse pystyy synnytykseen vaikuttamaan. Me olemme synnytyksessä lähempänä eläimiä kuin missään muussa vaiheessa elämäämme, mutta sen ei todellakaan tarvitse olla pelottavaa. Se voi olla jopa vapauttavaa ja helpottavaa. Sinun ei tarvitse tietoisesti osata tai tehdä juuri mitään. Mutta irti päästäminen vaatii tietoa taustalle. Tiedonpuute ja pelko voi ehkäistä heittäytymisen.

Sen vuoksi olen kirjoittanut Sinulle Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuskurssin.

Synnytyksen ABC tarjoaa sinulle perustietoa synnytyksestä, mitkä jokaisen synnyttäjän tulisi tietää, mutta vain harva saa käsiinsä ennen synnytystä.

Älä jää harmittelemaan synnytyksen jälkeen, että olisinpa tiennyt! Tule kurssille nyt!

Kurssi tarjoaa synnytyksessä välttämätöntä tietoa selkeästi kerrottuna, mikä vähentää sinun huolia synnytyksen lähestyessä ja tarjoaa paremmat olosuhteet vauvalle kehittyä.

Kehomme ovat äärimmäisen älykkäitä ja valmistavat vauvan syntymään ympäröiviin olosuhteisiin. Huolesta ja stressistä lapsen stressivalmius kohdata maailma kasvaa. Onneksi rauhasta ja rentoudesta kasvaa lapsi, joka on valmis syntymään rakastavaan maailmaan. Kun voit vähentää huolta ja stressiä sekä vähentää riskiä synnytyksen komplikaatioihin synnytysvalmennuksella, niin miksi et sitä tekisi?

Anna paras alku perheellesi - käy Synnytyksen ABC

Valmistautumalla

 • Tiedät miten toimia synnytyksen käynnistyttyä
 • Luottamuksesi itseesi synnyttäjänä kasvaa
 • Sinulla on keinoja supistusten vastaanottamiseen kotona
 • Koet vähemmän kipua, synnytys edistyy paremmin
 • Tarvitset vähemmän kivunlievitystä ja toimenpiteitä
 • Vauvasi saa paremman synnytymän ja alun elämälleen
Elämäsi synnytys - Synnytyksen ABC

Synnytyksen ABC:n kurssilla opit

 • Synnytyksen vaiheet
 • Synnytyksen tärkeimpien hormoneiden toiminta ja tukeminen
 • Kuusi eri tapaa synnytyksen edistymiselle (Kyllä! Kohdunsuun avautuminen on vain yksi näistä!)
 • Vauvan läpikäymät vaiheet synnytyksen aikana
 • Kivunlievitys (kaikki, lääkkeet ja lääkkeettömät)
 • Yleisimmät toimenpiteet, ettei tarvitse oppia niistä synnytyksen aikana.
 • Synnytyksen jälkeinen palautautuminen
 • Ensi-imetys ja vauvan hoito

Tervetuloa kurssille!

Kurssitunnus on voimassa 6kk ostopäivästä.

Kokemuksia kurssista

Verkkokurssi sopi loistavasti omaan kiireiseen elämääni ja sain tutustua materiaaliin omassa rauhassa ilman läsnäolopakkoa ohjatussa ryhmässä.

Kiireinen töissäkäyvä odottaja

Hyvä, että voi osallistua kotona ja silloin kun se itselle sopii. Hyviä valmennuksia ei yleensä pikkupaikkakunnilla ole saatavilla.

Pieneltä paikkakunnalta

Sisällössä oli todella paljon tietoa etenkin ensisynnyttäjälle. Palaan materiaaliin varmasti vielä uudestaan lähempänä synnytystä!

Ensisynnyttäjä

Itselläni oli jo jonkin verran pohjatietoa, joten koen, että tällainen pikainen kertaaminen oli minulle melko riittävä.

Uudelleensynnyttäjä

Kurssi on sinulle,

 • kun haluat tietää mitä synnytyksessä tapahtuu
 • kun haluat valmistautua hyödyntämään erilaisia kivunlievityksiä erilaisissa tilanteissa
 • kun haluat ymmärtää synnytyksen perusteet
 • kun haluat hyödyntää kätilön ammattitaidon monipuolisesti. Lue lisää kätilön näkökulmasta synnytykseen valmistautumiseen.
 • kun haluat tehdä oman osuutesi synnytyksestä mahdollisimman hyvin
 • kun haluat omalla reagoinnilla edistää synnytyksen kulkua sen hidastamisen sijaan

Kurssi ei ole sinulle,

 • Jos sinulle on ihan sama miten synnytys menee
 • Jos et etukäteen halua tietää, mitä vaihtoehtoja sinulle on tarjolla.
 • Jos et halua tietää missä synnytyksen vaiheissa eri kivunlievitykset toimivat optimaalisesti.
 • Jos ensisijaisesti haluat epiduraalin, niin tutustu Synnytys epiduraalilla -kurssiin.

Haluatko yhdistää verkko-opiskelun ja tapaamisen?

Verkkokurssia voidaan hyödyntää flip-learning tyylillä, jolloin käyt synnytyksen perusteet verkkokurssin kautta ENNEN kuin tapaat synnytysvalmentajan tai muun synnytyksen ammattilaisen.

Tutustut synnytyksen perusteisiin rauhassa kotona ja tapaamisessa pystyt kysymään perusteista nousseet kysymykset ja pystyt paremmin myös sisäistämään tapaamisen aikana käydyn keskustelun.

Tapaaminen voi olla etänä, henkilökohtainen tai ryhmätapaaminen.

 • Doules tarjoaa henkilökohtaista synnytysvalmennusta, mihin Synnytyksen ABC sisältyy. Tämä valmennus on tarjolla fyysisenä tapaamisena, puhelintapaamisena tai Skypen välityksellä. Etätapaamisista on erinomaisia kokemuksia.
 • Synnytyksen ABC kuuluu Aquamama-kursseihin. Tervetuloa odottajien vesiliikuntaan pk-seudulla, missä samalla keskustellaan synnytyksestä ja valmistaudutaan synnytykseen.
 • Synnytyksen ABC kuuluu Doula Vierelläsi doularyhmän doulien peruspaketteihin. Yhdistämällä verkko-opiskelun ja doulatapaamiset pystyt paremmin hyödyntämään doulatapaamiset.
 • Muutkin synnytysvalmentajat ovat tervetulleita sisällyttämään Synnytyksen ABC:n verkkokurssin osaksi heidän opetustaan ja höydyntämään flip-learning opetusta omalla kurssillaan.
 • Kysy doulaltasi kuuluuko Synnytyksen ABC hänen pakettiinsa.

Etävalmennus oli meille mieleisin vaihtoehto perehtyä esikoisemme synnytykseen. Saimme jutella kotona aamukahvin ääressä puhelimitse doulan kanssa, joka auttoi meitä ymmärtämään synnytyksestä enemmän.


Puhelimitse oli helppo esittää kysymyksiä. Puolisoni kanssa myös olimme tyytyväisiä siihen, että ymmärsimme täysin mitä meille kerrottiin ja jopa puolisoni jaksoi osallistua puheluun loppuun asti!


Kaiken parhauden koin siitä, että tuki jatkui synnytykseen saakka puhelun jälkeenkin. Sain esittää raskauden varrella tulevia kysymyksiä mm. sähköpostilla ja sain näihin nopeasti luotettavia vastauksia.

Odottaja rv 30

Haluatko käydä vain osan kurssista?

Nyt Synnytyksen ABC:tä voi käydä vain osan kurssista. Voit valita itsellesi tärkeimmät/tärkeimmät osat ja käydä ne koko kurssin sijaan.

Valitse alta haluamasi osuus tai klikkaa tästä verkkokauppaan tarkastelemaan erilaisia mahdollisuuksia käydä Synnytyksen ABC:tä.

5 päivän synnytysvalmennus

Painaako laskettuaika päälle tai onko elämässä muuten kiirettä?

Nyt se ei ole este, sillä voit käydä 5 päivän ohjatun synnytysvalmennuksen Synnytyksen ABC:llä. Tässä ohjatussa kurssissa saat yhden sähköpostin päivässä, missä kerrotaan mitä aihetta käsitellään ja sitten voit tutustua vastaan materiaaliin Synnytyksen ABC:n verkkokurssin materiaaleissa.

Tämä auttaa sinua varaamaan ajan kalenterista ja keskittymään yhteen kurssin asiaan kerrallaan. Tällöin opit tärkeimmät perusteet ja voit sitten kiinnostuksen mukaan käydä läpi kurssin kaikki materiaalit.

Tälläkin kurssilla tunnukset säilyvät voimassa 6kk ostosta, joten voit hyvin palata materiaaliin myös jälkikäteen vaikka juuri ennen synnytystä tai jopa sen aikana tarkistamaan esim. erilaisia kivunlievityksiä.

Tervetuloa!

Chat jokaisella sivulla nopeaan yhteydenpitoon

Synnytyschat käytössä Synnytyksen ABC:n ryhmässä

Synnytyksen ABC:n verkkokurssilla pystyt keskustelemaan synnytysvalmentajan kanssa puhelimitse, sähköpostitse, Messangerilla ja/tai chatillä. Tervetuloa!

Verkkokurssilla

 • Säästät aikaa. Säästät useita tunteja tai jopa päiviä tiedon etsimisessä.
 • Saat luotettavaa tietoa. Kurssin sisältö perustuu tutkittuun tietoon ja se on kätilöiden tarkastama.
 • Vastaan kysymyksiisi 24h kuluessa! Kurssi eroaa staattisista verkkosivuista ja esittelyvideoista sillä, että vastaan nopeasti kysymyksiisi.
 • Laaja kokonaisuus, josta voit valita mieleisesi osiot omien toiveidesi mukaisesti.
 • Kurssilla on tärkeää tietoa myös tukihenkilölle.
 • Voit käydä kurssin omassa rauhassa omaan tahtiin. Ei kiiruhtamista töistä valmennukseen ilman päivällistä tai pitkiä siirtymisiä raskauden loppuvaiheessa. Kurssin voi käydä oman kodin rauhassa tai erilaisissa odotteluhetkissä juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Kurssin ohjaa Marjaana Siivola

Sertifioitu doula CD(DONA) ja sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA)

Olen Marjaana Siivola, sertifioitu synnytysvalmentaja, sertifioitu doula CD(DONA), Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja ja doulakouluttaja.

Olen itse synnyttänyt sektiolla, puudutteen kanssa ja ilman lääkkeellistä kivunlievitystä doulan kanssa. Olen toiminut doulana ja synnytysvalmentajana vuodesta 2012.

Itse heräsin valmistautumaan synnytykseen vasta kolmannen raskauden kohdalla. Ensimmäisessä raskaudessa olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen ja lukenut tietoa netistä suosituimmilta sivustoilta. Olin mielestäni valmistautunut. Ensimmäisen synnytys meni ihan ok. Toisen raskauden aikana neuvolasta ei saanut valmennusta enkä ehtinyt viettää aikaa netissä. Sekin synnytys meni ihan kivasti. Kolmannen raskauden aikaan muutimme Coloradoon, jossa on monia erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen ja se on vahvemmin annettu vanhempien omalle vastuulle.

Tällä kertaa valmistauduin synnytykseen ihan eri laajuudella, ymmärsin synnytyksen perusteet ja synnytyksestä tuli aivan mahtava kokemus! Olin ihan eri tasolla tietoinen mitä tapahtuu, missä mennään ja mitä vaihtoehtoja minulla synnytyksen eri vaiheissa oli.

Synnytykseni oli lopulta synnytyksistäni pisin, kun alun latenssivaihe oli pitkä, mutta silti jaksoin hyvin koko synnytyksen ajan ja synnytys oli äärimmäisen voimakas kokemus. Se ei ollut kivuton, mutta pysyin siinä mukana koko synnytyksen ajan enkä kärsinyt!

Ihmettelin syvästi miten olin saattanut ohittaa niin tärkeää tietoa ja valmistautua edellisiin synnytyksiin jälkikäteen katsottuna niin huonosti! Olo tuntui petetyltä, sillä olin käynyt neuvolan perhevalmennuksen eikä kukaan kertonut, että perhevalmennus ja synnytysvalmennus ovat eri asioita ja molemmat tulisi käydä. Suomessa neuvola tekee kaikkensa, ettei vanhemmat saa tietoa yksityisistä synnytysvalmennuksista. Olisi kyllä kaikkien etu, että vanhemmat kävisivät synnytysvalmennuksen. Tätä mieltä on 80% kätilöistäkin, jotka kertovat, etteivät vanhemmat ole riittävän valmistautuneita synnytykseen ja sillä on haitallisia vaikutuksia synnytyksen kulkuun.

Olin ällistynyt oppiessani muutaman tärkeimmän hormonin toiminnasta, lantion avaamisesta vauvalle, vauvan matkasta lantion läpi sekä siitä miten synnytykseen kulkuun ja synnytyskokemukseen voi itse vaikuttaa! Se on niin loogista! Ei missään nimessä kannata heittää mahdollisuuksia hukkaan odottamalla, että saa kätilöltä ohjeita vasta sairaalaan siirryttyä! Silloin on moni vaihtoehto mennyt jo ohi. Silloin et saa hyödynnettyä mahdollisuuksiasi koko synnytyksen ajan. Kätilö ei tunne sinua ja mikä toimii juuri sinulla. Sinä tiedät! Kun sinä tiedät, niin kätilö osaa tukea sinua paljon paremmin heti alusta lähtien. Valmistautuminen jo raskausaikana on erittäin tärkeää, kun voit rauhassa miettiä asioita. Synnytyksen aikana uuden oppiminen ja pohtiminen on hankalaa ja niin fysiologisesti tuleekin olla. Kun synnytetään niin, ei enää opiskella. Synnytyksen ABC synnytysvalmennus tarjoaa sinulle valmennuksen insinöörimäisen selkeästi silloin, kun sinulla on aikaa.

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus toimii verkkovalmennuksena, että sinä pystyt sen käymään. Tervetuloa oppimaan synnytyksen perusteita ilman hippeilyä ja saarnaa. Tule etsimään oma tiesi synnytyksen saloihin oli toiveena luomu, puudute tai sektio.

doula Marjaana Siivola

Doula Marjaana Siivola

Synnytysvalmennuksessa opit

 • Miten synnytykseen voi valmistautua suunnittelematta sitä liikaa
 • Synnytyksen kulku ja hormonit
 • Luonnolliset ja lääkkeelliset kivunlievitykset
 • Yleisimmin synnytyksen hoidossa käytetyt lääkkeet ja toimenpiteet
 • Vauvan ensihoito, imetys, synnyttäjän palautuminen

"Verkkokurssi oli selkeä ja kattava infopaketti etenkin tällaiselle kokemattomalle ensisynnyttäjälle! Paljon tietoa tiiviissä paketissa ja materiaalia on lisäksi helppo palata lukemaan vielä uudestaan lasketun ajan lähestyessä! Arvostin myös mahdollisuutta tutustua materiaaliin pitkin odotusaikaa omien (työ)aikataulujen puitteissa, sillä valmennusryhmiin tuli aina kiire suoraan toimistolta ja keskittyminen ei ollut paras mahdollinen pitkän työpäivän jälkeen. Suosittelen!"

- Ensisynnyttäjä Hyvinkää

Synnytyksen ABC käy läpi seuraavat tärkeät teemat

 • Synnytyksen käynnistyminen (käynnistymisen merkit: mm. supistukset, lapsiveden meno tai tihkuminen, limatulppa)
 • Synnytyksen käynnistäminen (pehmeät keinot ja lääketieteelliset)
 • Synnytyksen vaiheet (harjoitussupistukset, avautumisvaihe, latenssivaihe, aktiivinen synnytys, siirtymävaihe, ponnistusvaihe, jälkeisvaihe)
 • Synnytyksen edistyminen (vauvan kiinnittyminen, vauvan laskeutuminen, kohdunkaulan pehmeneminen ja lyhentyminen, kohdunsuun avautuminen, vauvan kääntyminen lantiossa)
 • Kivunlievitys (sis. luonnolliset ja pehmeät kivunlievitykset (yli 30) sekä lääkkeelliset, mm. epiduraali)
 • Oma valmistautuminen (mm. mitä mukaan sairaalaan eli sairaalakassi, synnytystoivelista, tukihenkilön vinkit, ...)
 • Sairaalan toimenpiteet ja erityistilanteet synnytyksessä (mm. laktaatti, oksitosiini, sydänäänikäyrän seuraaminen, perheystävällinen keisarileikkaus)
 • Ensi-imetys
 • Palautuminen (äidin ja vauvan)
 • Vauvan hoito

Miksi kukaan ei kertonut näitä asioita jo kauan aikaa sitten, niin olisin uskaltanut tulla raskaaksi paljon aikaisemmin! Nyt uskallan mennä synnyttämään.

- Pelkopolilla käynyt odottaja

Kurssilla on 7 päivän rahat takaisin -takuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, lähetä sähköposti osoitteeseen marjaana@doules.fi ja saat rahasi takaisin.