doula Marjaana hieroo selkää - Copy

Kiitos ihan todella inspiroivasta koulutuksesta❤
Voin lämmöllä suositella Doulesin doulakoulutusta, vaikka näin etänä kuten meidän ryhmämme sen suoritti. Marjaanan lämminhenkisyys sekä aito tahto ja halu mahdollistaa jokaiselle synnyttäjälle paras synnytys välittyy hänestä. Koulutus oli selkeä ja mielenkiintoinen. Käytännön esimerkkejä ja tutkittua tietoa juuri sopivasti, keskusteluja unohtamatta👌 Näillä eväillä on luottavainen mieli jatkaa!💎💎💎

TULEVAT KURSSIT!

 • 21-23.4.2023, etäkoulutus Zoom. Ilmoittautuminen päättyy 24.3.2023. Katso alta tarkemmat ilmoittautumisohjeet.
  • Kurssi sisältää Synnytyksen ABC:n verkkokurssin, mihin saat pääsyn viimeistään 3 viikkoa ennen kurssin alkamista.

TERVETULOA KOULUTTAUTUMAAN DOULAKSI!

Doula tukee perheitä heidän valitsemallaan tiellä tarjoten henkistä, fyysistä ja tiedollista tukea perheiden valmistautuessa synnytykseen, synnytyksessä sekä sen jälkeen. Kun haluat olla tukemassa perheitä yhä kokonaisvaltaisemmin, niin doulana saat olla mukana ja tukena plussauksesta synnytykseen ja odotusaikaan. Se on todella antoisaa!

DOULAKURSSIN VAHVA KANSAINVÄLINEN TAUSTA

Doulesin doulakurssi perustuu kansainvälisesti doulakurssiin, jonka sisältö on hiottu vuosikymmenien saatossa juuri sellaiseksi, että saat kurssilta doulatoimintaan hyvät valmiudet. Kurssin jälkeen tiedät, mitä tehdään ensimmäisestä yhteydenotosta jälkitapaamiseen, ja saat työkaluja tukea synnyttäjää ja muita tukihenkilöitä synnytyksen aikana.

Osallistuaksesi doulakurssille et tarvitse aikaisempaa koulutusta, mutta sinun tulee käydä Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksen verkkokurssi ennen doulakoulutusta. Tämä antaa sinulle hyvän pohjan ymmärtää doulapalvelun perusteet ja kurssin sisällön paremmin. Kurssi sisältyy Doulesin doulakursseihin ja saat tunnuksen sinne ilmoittautumisajan päätyttyä.

DOULESIN DOULAKURSSI

Doulesin doulakurssin jälkeen osaat toimia doulana ja tiedät doulapalvelun edut, mahdollisuudet ja rajoitukset. Doulakurssin jälkeen saat nimesi koulutuksen käyneiden doulien listalle, josta asiakkaat voivat varmistaa koulutuksesi. Samalla saat listalle linkin omalle kotisivulle, että koulutettua doulaa etsivät asiakkaat löytävät sinut. Kurssin jälkeen jatkat oppimisen tiellä matkaa kohti sertifioituneeksi doulaksi.

Pääset myös koulutuksen käyneiden FB-ryhmään, missä saat tukea doulapalvelun rakentamisessa sekä vertaistukea erilaisiin asiakastilanteisiin. Doulaus on itsenäistä ja siten myös välillä yksinäistä, joten vertaisryhmä tuo tarvittavaa tukea sinulle.

KOULUTTAJA

Kurssin pitää doulakouluttaja Marjaana Siivola. Marjaana on kouluttanut ja valmentanut synnytyksen parissa vuodesta 2012 lähtien.

Marjaana on ammatillinen opettaja, DI, tekniikan lisensiaatti ja tutkija. Synnytyksen parissa hän on saanut DONAn doulasertifioinnin 2013, doulakouluttajasertifioinnin 2016, synnytysvalmentaja sertifioinnit CAPPA (2014), Hypnosynnytys (2019), Lamaze(2019) ja Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja (2019). Hän on Synnytyksen ABC:n verkkokurssin kehittäjä ja kirjoittanut/lukenut ekirjan Synnytyksen lyhyt oppimäärä.

Lisätietoa koulutuksista löytyy täältä.

SERTIFIOITUMINEN

Kurssin jälkeen suosittelen sertifioitumista, sillä se on doulakoulutuksesta valmistumista.

Sertifioitumisen osa-alueet ovat jatkokoulutusta doulille tärkeistä aiheista, jotka kannattaa joka tapauksessa opiskella, kun haluat tarjota laadukasta doulapalvelua perheille.

Sertifoituminen on noin 250 tuntia ja sen pystyy tekemään vuodessa. Päätoimisesti helposti puolessa vuodessa.
Siihen sisältyy mm.

 • Doulakurssi (20h)
 • Imetyskurssi (netissä tai kurssi)
 • Synnytysvalmennus (8-12h)
 • 5 kirjan lukeminen
 • Paikallisen resurssilista tekeminen (erittäin hyödyllinen!)
 • Vähintään kolmessa synnytyksessä doulana oleminen

Doulesin kurssin jälkeen voit sertifioitua Doulesin sertifioiduksi doulaksi.

Doulesin sertifioitu doula – Sertifioitu doula (Doules)

Doulesin sertifiointi on kertaluonteinen eikä vaadi jatkokouluttautumista. Tämä vastaa muita suomalaisia doulasertifiointeja.

Kiitos koulutuksestasi.
Voin ylpeänä kertoa että näin ensimmäisenä etäkoulutuksen käyneenä doulaksi oli ihan huippu.
Aluksi mietin, että saako näin etänä tämän homman hoidettua ja jaksaako istua koneen ääressä niin pitkään. Mutta KYLLÄ jaksaa ja kun vetäjä on huippuluokkaa ja osaa kertoa asiat niin hyvällä drivellä, että jaksaa olla mukana.
Ei tullut tunnetta, että opinkohan mitään. Iltaisin, kun kertasin päivän opintoja, niin kyllä mieleen jäi vaikka mitä.
Meillä oli hyvä porukka ja keskusteluakin saatiin aikaan, ei tullut kouluttajan monologiaa.
Ei voi kuin suositella tällaista vaihtoehtoa.

Elina Koskipää
Doula Marjaana
 • Kurssikieli on suomi.
 • Materiaali on englanniksi ja voit lukea sitä omassa rauhassa.
 • Kurssin päätteeksi saat osallistumistodistuksen kurssista.
 • Kurssin jälkeen voit toimia doulana.
 • Kurssi keskittyy doulaamisen perusteisiin
 • Opiskelu jatkuu kurssin jälkeen sertifioinnin mukaisesti, jos haluat. Sertifioinnissa käydään laajasti läpi doulana tarvittavia taitoja ja suosittelen aihepiireihin tutustumista kaikille doulille. Niitä voi tehdä doulana toimimisen kanssa yhtä aikaa koko ajan käytäntöön soveltaen.

Doulakurssin aikataulu

 • perjantaina klo 16-20
 • lauantaina  klo 8-17 tunnin ruokatunnilla (tunnin lounastauko)
 • sunnuntaina klo 8-17 tunnin ruokatunnilla (tunnin lounastauko)
 • Yhteensä 20h

Ilmoittautuminen

Doulakurssi maksaa 650€.

 1. Ilmoittautuminen tehdään maksamalla varausmaksu 200€ tilille Doules, FI80 1428 3500 2199 65.
  Kerro viestikentässä minä ajankohtana haluat kurssille osallistua.
  Jos maksu maksetaan jonkun muun kuin osallistujan tililtä, laita viestiin myös osallistujan nimi.
  Loppu kurssimaksusta, 450€, maksetaan 3 viikkoa ennen kurssin alkua.
  Jos kurssiin on alle 3 viikkoa, maksa suoraan koko kurssimaksu 650€.
  Voit maksaa myös osissa. Katso alempaa lisätietoa.
 2. Varausmaksun lisäksi, ilmoita yhteystietosi tällä lomakkeella.
  Huomioithan, että jos täytät lomakkeelle yhteystiedot etkä maksa varausmaksua, niin ilmoittautumistasi ei vielä käsitellä. Jos maksat maksun myöhemmin kuin olet ilmoittanut yhteystiedot, ilmoita Marjaanalle, kun olet maksanut varausmaksunkin ([email protected]). Sen jälkeen ilmoittautuminen otetaan käsittelyyn.

Peruutuskäytännöt:
Ilmoittautuminen ja paikan varaaminen tapahtuu maksamalla varausmaksu. Varausmaksua ei palauteta.
Ilmoittautumisen voi siirtää toiselle henkilölle. Ilmoita tällaisesta muutoksesta kirjallisesti osoitteeseen [email protected]
Varaamalla paikan sitoudut maksamaan kurssimaksun loppuosan 3 viikkoa ennen koulutusta. 
Kurssilla on minimiosallistujamäärä. Jos se ei täyty, niin varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan. 
Kaikista järjestäjästä johtuvista peruutuksista varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan. Muuten varausmaksua tai kurssimaksua ei palauteta. 
Harkinnan mukaan voidaan tarkastella kurssimaksun palautusta esimerkiksi lääkärintodistusta vastaan minimiosallistujamäärän edelleen toteutuessa niin, että pidätetään 70€ peruutuksesta aiheutuviin kuluihin. Ilmoita peruutuksesta kirjallisesti ([email protected]).
Peruutus ennen ilmoittautumisajan loppumista: varausmaksua ei palauteta, mutta sinun ei tarvitse maksaa kurssimaksun loppua.
Muissa tapauksessa olet velvoitettu maksamaan kurssimaksun loppuun sovitusti.  

Voit kysyä osamaksuvaihtoehtoa. Maksun voi maksaa esimerksiksi seuraavissa erissä:

 • 200€+3×100€+150€
 • 200€+200€+200€+50€
 • Maksu tulee olla suoritettu kokonaisuudessaan ennen kurssin alkua.

Kurssimaksun jälkimmäinen osuus (450€) voidaan tilannekohtaisesti harkittuna palauttaa lääkärintodistusta vastaan ennen kurssin alkua ilmoitettuna, kunhan kurssin minimiosallistujamäärä myös tämän jälkeen toteutuu.
Kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään 6. Jos kurssi siirretään tai perutaan, voit siirtää osallistumisen seuraavalle kurssille tai palautan rahat kokonaisuudessaan.

sydänäänien kuuntelua ja doula

Kurssin hyötyjä

 • Kurssilta saat hyvät valmiudet toimia doulana.
 • Opit käytännön asioita miten toimia doulana ensimmäisestä tapaamisesta synnytyksen jälkeiseen aikaan.
 • Pääset kokeilemaan erilaisia kivunlievitystekniikoita.
 • Opit doulan toimenkuvan ja miten se eroaa kätilön työstä tai kumppanin roolista

SYNNYTYSVALMENNUS

Doulaus perustuu perheen tukemiseen henkisesti, fyysisesti ja tiedollisesti.

Jotta pytyt tukemaan perheitä laadukkaasti, tulee sinun ymmärtää synnytyksen perusteet.

Doulakoulutuksessa paneudumme siihen, miten pystymme tukemaan normaalia fysiologista synnytystä ja synnyttäjän pärjäämistä mahdollisimman hyvin. Tämän ymmärtämiseksi tarvitset perustiedot synnytyksestä, yleisimmistä toimenpiteistä ja tietoa miten pystyt erilaisissa tilanteissa perhettä tukemaan.

Aikaisemmilla kursseilla olen huomannut, että ne, joilla ei ole perustietoa synnytyksen fysiologiasta eivät pysty sisäistämään kaikkea kurssin materiaalia niin hyvin kuin ne, joilla nämä perustiedot ovat.

Tämän vuoksi kurssilaiset saavat Synnytyksen ABC:n verkkokurssin osana kurssia. Synnytyksen ABC tulisi käydä ennen doulakurssia eli varaathan sille aikaa noin 5-10h ennen kurssia.

Saat kurssitunnukset ilmoittautumisen päätyttyä.

Kutsuin elävän doulalegendan Penny Simkinin Suomeen pitämään seminaaria ja sain Pennyltä yksityisen doulakouluttajakoulutuksen.