Marjaana Siivola doulakouluttaja

Marjaanasta DONA doulakouluttaja

Tänään sain DONAn toimistolta Kyndal May:lta tietää, että minusta tulee maailman vanhimman ja suurimman doulajärjestön DONA Internationalin doulakouluttaja. Sain juuri tällaisen sähköpostiviestin:

“It is my pleasure to officially welcome you as a DONA approved Birth Doula Trainer.”

Projekti lähti käyntiin syksyllä 2013 ja nyt viimein koulutus on saatu päätökseen. Olen saanut kunnian olla  Ann Grauerin ja DONAn perustajan Penny Simkinin koulutettavana, joilla on ollut iso vaikutus minun doulauralleni. Olen oppinut näkemään doulan mahdollisuudet perheiden hyvinvoinnin edistäjinä ja turvaajina sekä oppinut itsekin arvostamaan sitä vaativaa työtä mitä doulan työ on ja miten sitä voi tehdä pitkäjänteisesti. Olen nähnyt monen doulan tulevan ja menevän, sillä päivystäminen on rankkaa koko perheelle ja läheisille. Kiitos Vesalle, Pietille, Nuutille ja Niilolle ymmärtämisestä sekä kiitos tukiverkostolle, erityisesti Anna Masonille. Ilman Annan apua en olisi voinut toimia doulana näin paljoa enkä olisi nyt tässä!

Doulakouluttajan BDT(DONA) tittelin juhlintaa.

Koska Suomessa ollaan vielä suhteellisen alkutaipaleella doulatoiminnassa, niin DONA on tarjonnut minulle paljon tietoa ja erityisesti kokonaiskuvaa siitä mitä doulatoiminta voi parhaimmillaan olla. Nyt minulla on ilo ja kunnia olla kehittämässä doulatoimintaa Suomessa myös DONAn kouluttajana. Näin pystyn tarjoamaan tuleville doulille mahdollisuuden tulla osaksi suurempaa doulayhteisöä, oppia toisten maiden käytänteistä, saada tietoa uusista tutkimuksista ja kuulla missä maailmalla mennään. Maailmalta voimme sitten yhdessä ottaa käyttöön meille sopivat käytännöt ja toivottavasti saamme Suomeenkin lisää erilaisia tapoja toimia doulana ja erityisesti perheille saaada doulan tukea. Niissä piilee minun seuraava doulatavoitteeni, jota kohti olen lähtenyt jo kulkemaan.

Ja kiinnostuneille tiedoksi, että ensimmäinen DONAn doulakoulutus järjestetään Helsingissä 9-11.2.2017. Tarkemmat tiedot tulevat Facebook-tapahtumaan. Voit jo nyt tykätä tapahtumasta, niin saat ensimmäisten joukossa kurssin tarkemmat tiedot.

Lisätietoa ja seuraavat koulutukset löydät Doulesin doulakurssi sivulta. Tämä kurssi on hyväksytty osaksi DONA Internationalin doulakoulutusta eli kurssin jälkeen voit jatkaa kansainvälisesti tunnustettuun sertifiointiin asti. DONAn jäsenenä saat jäsenetuna kotiin kannetun lehden neljä kertaa vuodessa ja tämän avulla pysyt hyvin mukana doula- ja synnytysmaailman muutoksissa mukana.

 

Marjaana Siivola, DONA doulakouluttaja BDT(DONA), sertifioitu doula CD(DONA), sertifioitu synnytysvalmentaja CCCE(CAPPA)

 

Kommentoi