Synnytystoivelista

Synnytystoivelista

Tällä hetkellä on yleistä, että omista toiveista kirjoitetaan synnytystoivelista. Se onkin erittäin hyvä, sillä sairaalasynnytyksissä sairaalassa sinua on vastassa ihan tuntematon kätilö, joka voi vielä vaihtua synnytyksen aikana. Kotisynnytyksiin saat mukaasi tutun kätilön/kätilöt, joille listaa ei tarvitse antaa, mutta sairaalaan mentäessä sinun on hyvä esittäytyä kirjeen avulla.Matite

Synnytystoivelista ei ehkä ole oikea sana tälle dokumentille vaan mielummin kutsun sitä nimellä “esittelykirje kätilölle“. Kirjeessä kerrot 1) kuka sinä olet, 2) miten olet valmistautunut synnytykseen sekä 3) joitain toiveita miten haluat synnytystä hoidettavan. Erityisen tärkeää on perustella kaikki toiveet, niin kätilö osaa sinua palvella paljon paremmin.

Kirjettä kirjoittaessa voit miettiä kätilön näkökulmasta hetkeä, jolloin tulet sairaalaan synnyttämään. Ovesta kävelee sisään tuntematon pariskunta. Olet ehkä jo synnyttänyt kotona hyvän tovin ja supistuksia tulee hyvää tahtia. Silloin sinun voi  olla hankalaa kertoa kätilölle taustaasi ja miten hän voisi kohdata sinut haluamallasi tavalla. Tällöin on helpompaa, jos kumppanisi pystyy ojentamaan kätilölle teidän esittelyn ja kätilö saa pääpiirteittäin kuvan millaisia henkilöitä ja synnyttäjiä te olette. Näin voitte saada paremmin juuri teille sopivaa synnytyksen hoitoa. Synnyttäjiä on moneen lähtöön, että kätilön kestää hetken oppia sinun tapasi. Esittelykirjeellä pystyt nopeuttamaan tätä prosessia.

Hyvä esittelykirje on lyhyt ja ytimekäs. Siinä te esittäydytte kätilölle ja annatte suuntaviivat synnytyksen hoidolle. Kaikki perustelut ja aikaisimmat kokemukset ovat hyviä.

Kirjoita synnytystoivelista

Lisätietoa ja malleja hyvistä esittelykirjeistä kätilölle saat Synnytyksen ABC -synnytysvalmennuksessa. Lisätietoa saat myös jo Minikurssilta, mikä on hyvä ilmainen tapa aloittaa synnytykseen valmistautuminen. Synnytystoivelista auttaa myös tukihenkilöä, joten jaathan ajatuksesi hänen kanssaan jo ennen synnytystä.

 

Kommentoi