rebozo doula

Doula Midwifery Today konferenssissa

Midwifery Today konferenssi on kansainvälinen iso konferenssi, minkä aktiiviset suomalaiset synnytysalan kätilöt ja doulat toivat Suomeen lokakuussa 2017.

Oli kyllä mahtava saada maailmanluokan puhujia Suomeen ja toisaalta oli hieno jakaa kansainväliselle yleisölle sitä, mitä Suomessa tehdään. Siinä on paljon mistä voidaan olla ylpeitä!

Midwifery Today anti

Itse olin mukana kaikkina päivinä eli kaksi koulutuspäivää ja kolme seminaaripäivää. Saimme kyllä mahtavan paketin käytännön taitoja, uutta tietoa sekä erityisesti verkostoitumista. Kun viettää koulutuspäiviä yhdessä uusien tuttavuuksien kanssa, niin on mahtavaa joskus osua doulaksi synnytykseen, missä on tuttuja kätilöitä. Yhteistyö heidän kanssaan on ihan eri tasolla kuin muuten, vaikka aina se on hyvää!

Tällä kertaa osallistuin rebozon käytön jatkokurssille, pauneuduin gua shaan ja akupainantaan lisään sekä opin ensimmäisen kerran cupping´ista, jota voi käyttää myös rentouttamiseen.

rebozo doula

Konferenssissa parhaiten puhujista jäivät mieleen Kerstin Uvnäsin luento oksitosiinista ja synteettisestä oksitosiinista, Sally Kellyn luento lapsen menettämisen kohtaamisesta ja perheen hoidosta. Elizabeth Davisia on aina hieno kuunnella, kuten myös Jan Tritteniä. Eneyda Spradlin-Ramosia ja Joy Hornerin viisaita sanoja. Silja Seppäsen ajatukset synnytysvalmennuksesta olivat erittäin inspiroivia ja sain hyviä ideoita miten huomioida toiset vanhemmat synnytysvalmennuksessa entistä paremmin.

Doulat

Aivan ihanaa oli tavata doulia ympäri maailman! Midwifery Today organisaation järjestäjänä toimiva doula Shea Baker järjesti doulien tapaamisen ja saimme tutustua douliin monesta maasta ja kulttuurista. Olipa hienoa! Erityisesti oli ihana tutustua Norjan ja Islannin douliin ja löysimme paljon yhteistä juttua, mitä tullaan ehdottomasti jatkamaan!

Kätilöt ja doulat yhteistyössä

Yhteiset kurssit kätilöiden ja doulien kesken lisäävät ymmärrystä miten kätilön ja doulan roolit eroavat toisistaan, miten voimme tehdä töitä yhteisen päämäärän eli perheiden hyvinvoinnin eteen ja myös siitä mitä toisen osaamiselta voidaan odottaa. Oli hienoa tutustua yhä useampaan doulaan ja harjoitella heidän kanssaan erilaisia kivunlievitysmenetelmiä. Tästä on hyvä jatkaa perheiden tukemista.

Tällä videolla näet pienen osan kaikesta siitä, mitä viiden päivän sisään mahtui.

Ja voi mikä into Midwifery Today antoikaan omalle työlle! Nyt on sata ideaa mitä haluan tuoda perheille esille synnytysvalmennuksessa ja muutama idea miten viestin voi ehkä tuoda selkeämmin esille.

Ja voi kun odotan innolla seuraavia doulauksia! Opin tuntemaan kätilöitä entistä paremmin ja sain uusia tuttavuuksia, joita toivon doulauksissa tapaavani.

Tervetuloa Doulesin sivulle tutustumaan synnytysvalmennuksiin ja doulapalveluihin. Toivottavasti pääsen synnytykseesi mukaan joko valmistautumisen kautta tai doulaamalla! Ole yhteydessä! Tehdään synnytyksestäsi hyvä kokemus!

Synnytysvalmentaja ja doula Marjaana Siivola
marjaana @ doules . fi

Kommentoi