Doula Marjaana

Doulan eli synnytystukihenkilön tärkein tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi.

“Sain ensimmäisen lapseni yksin” – Vaikean synnytyksen kokenut ja kuuden lapsen äiti auttavat nyt muita synnyttäjiä

Synnytys Yle Uutiset

Ylellä oli hyvä artikkeli synnytystukihenkilön eli doulan palvelusta. Olen samaa mieltä Kainuulaisten doulien kanssa:

Doulan eli synnytystukihenkilön tärkein tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi.

Meidän tulee voimaannuttaa ja auttaa synnyttäjää löytämään oma tapansa synnyttää ja meidän tulee tarjota hänelle tietoa ja välillä myös apukysymyksiä, että synnyttäjä pystyy tekemään tietoisia päästöksiä.

Erittäin hienoa, että tässä artikkelissa tuodaan esiin doulan toimenkuva, sillä se määrittelee mitä doula tekee ja erityisesti mitä doula ei tee. Jokaisen doulaa miettivän kannattaisi lukea toimenkuva läpi, että tietää minkälaista palvelua doula tarjoaa.

– Aina, kun doulatoiminta alkaa, doulia ihmetellään. Kun kätilöiden kanssa selvitetään doulan toimenkuva, miten se eroaa kätilöiden toimenkuvasta ja, että doulat toimivat doulan toimenkuvan mukaisesti, suhtautuminen on ollut todella hyvää, Siivola kertoo.

Artikkelissa tuodaan hyvin esiin doulatoiminnan peruspilareita suosittelen artikkelia kaikille doulatoiminnasta kiinnostuneille perheille ja doulaksi aikoville. Kainuussa osataan kirjoittaa hyvin.

Ylen artikkelin voi lukea täältä.

Ylen artikkeli: “”Sain ensimmäisen lapseni yksin” – Vaikean synnytyksen kokenut ja kuuden lapsen äiti auttavat nyt muita synnyttäjiä”

Jatkossa mieheni oli mukana synnytyksissä, mutta nyt ottaisin doulan matkaan, vaikka puoliso olisi siinä kuinka mukana, Kärki kertoo.

Isoin harhaluulo doulista on se, että doula olisi vain yksinsynnyttäjiä varten. Suurimmassa osassa doulattuja synnytyksiä synnytyksessä on mukana myös synnyttäjälle läheinen tukihenkilö. Läheinen ihminen tarjoaa erilaista tukea kuin doula ja kätilölläkin on oma toimenkuvansa. Nämä kaikki tarjoavat synnyttäjälle erilaista, toisiaan tukevaa, apua. Tällaisen tiimin kanssa synnyttäjän on yleensä hyvä tuntea olonsa turvalliseksi, rauhoittua ja rentoutua.

Haluatko doulaksi eli synnytystukihenkilöksi?

Marjaana Siivola tarjoaa kansainvälistä DONA Internationalin hyväksymää koulutusta ympäri Suomea. Doulesin doulakoulutuksen jälkeen voit jatkaa kouluttautumista doulalle tärkeissä aiheissa ja saavuttaa lopulta sertifioinnin. Sertifiointi auttaa perheitä valitsemaan itselleen doulan, jolla on doulatoiminnan perustiedot hyvin hallussaan ja hän on tietoinen mm. synnytyksen fysiologiasta, imetyksestä ja lääkkeettämistä kivunlievityksistä.

Tervetuloa tutustumaan DONA hyväksyttyyn Doulesin doulakurssiin.

Kommentoi