Synnytyksen ABC perheille, jotka eivät saa kunnollista synnytysvalmennusta

Perheille saatava kunnollinen synnytysvalmennus!

Synnytyksen ABC on synnytysvalmennuksen verkkokurssi. Kurssilla saat tietoa synnytyksen kulusta ja miten pystyt siihen itse vaikuttamaan. Opit eriliaisista kivunlievitysmenetelmistä (luonnolliset ja lääkkeelliset) sekä sairaalaan toimenpiteistä. Kurssilla tutustut myös lapsivuodeajan aiheisiin. Kurssin voit käydä omassa tahdissa silloin, kun se sinulle sopii. Tämä täydentää hyvin neuvolan perhevalmennuksen synnytystapaamista.

Kaikki neuvolat eivät perheiden ja kätilöiden mukaan tarjoa riittävää synnytysvalmennusta osana perhevalmennusta. Ja osa kaipaa synnytysvalmenusta myös muihin kuin ensimmäiseen raskauteen. Tai he eivät pääse synnytysvalmennuskerralle, mikä on yksi ilta koko raskauden aikana. Osa neuvoloista ei edes tarjoa kunnollista valmennusta vaan kehottaa katsomaan HUS:n videot synnytyksestä. Se on tekniikan hyväksykäyttöä väärällä tavalla, kun jätetään niinkin iso juttu kuin synnytkseen valmistautuminen “kylmien” youtube-videoiden varaan.

Tekniikkaa synnytysvalmennuksessa?

Tekniikkaa voi kuitenkin käyttää hyödyksi niin, että se tukee valmistautumista ja perheet kokevat saavansa siitä lisäarvoa.

Synnytyksen ABC on kehitetty käyttäjälähtöisesti codesign-menetelmillä perheiden, neuvolan terveydenhoitajien ja kätilöiden kanssa. Tämä takaa sen, että valmennus vastaa perheiden tarpeita. Kurssi tarjoaa tietoa myös kätilöiden tekemistä huomioista, missä perheet tarvitsisivat lisätietoa. Synnytyksen ABC toimii itsenäisenä valmennuksena, mutta kukkaan se puhkeaa flip-learning menetelmällä eli olemalla osa valmennusta.

Normaalisti valmennuksen hinta on vain 49€/perhe. Sisältö on huomattavasti arvokkaampaa. Tällä hinnalla katetaan tekniset kustannukset ja jatkokehitys. Tämä ei ole paljoa valmistautumista tapahtumaan, joka tulee olemaan osa sinua loppu elämäsi ajan.

Nyt olen saanut runsaasti palautetta synnytysvalmennuksen puutteellisuudesta ja perheiden hädästä. Liian moni on kertonut neuvolan pyytäneen katsomaan Youtube videoista valmennusmateriaalin. Se ei ole hyväksyttävää.

Samaan aikaan, kun kätilöt peräänkuuluttavat parempaa valmistautumista synnytykseen, kunnat eivät hoida kunnolla tätä lakisääteistä palveluaan. Se ei ole sairaaloiden ongelma, mutta he kärsivät sen puutteesta.

Nyt pitää loppua siilomainen ajattelu ja hoitaa asiaa kuntoon!

Olen niin turhautunut suomalaisen terveydenhuollon byrokratiaan ja hitauteen, että tarjoan nyt pääsiäisenä 50 tunnusta Synnytyksen ABC:n verkkokurssille sellaisille perheille, jotka eivät saa riittävää synnytysvalmennusta omasta neuvolasta.

Vastaa näihin muutamaan kysymykseen ja tule kurssille!

Terveisin, Marjaana Siivola

Kommentoi