Jorvin synnytysosasto

Jorvin synnytysosasto Espoon sairaalassa

Jorvin synnytysosasto on muuttanut juuri valmistuneeseen Espoon sairaalaan. Muutto on väliaikainen, mutta usean vuoden mittainen HUS:n kiinteistöjen huonon kunnon vuoksi.

Nyt synnyttäjille on tarjota turvallinen tila saattaa maailmaan pienokaisensa. Espoon sairaalan puolella on myös uusia vuodeosastoja, joissa jokainen huone on henkilökohtainen. Yksi vuodeosasto pysyi Jorvin puolelle ja siellä on perhehuoneita. Kaikille ei kuitenkaan ole nyt kiireen vuoksi pystytty tarjoamaan perhehuonetta.

Jorvin synnytysosastolle tullaan uuden sairaalan neljänteen kerrokseen. Jos tule autolla parkkihalliin, niin pääset yhdellä hissillä suoraan synnytysosastolle.

Osasto sijaitsee hissien “takana”, jonne pääset molemmin puolin, mutta suosittelen kääntymään vasemmalle ja ovista sisää. Siitä kävelet suoraan vuodeosastojen ohi synnytysosastolle vielä yksien ovien läpi. Isossa aulassa on myös info, josta voit halutessasi kysyä neuvoa.

Synnytysosaston kanslia löytyy heti käytävän päästä ja synnytysosasto jatkuu siitä oikealle.

Tässä kuvia Jorvin synnytysosastolta.

Jorvin synnytysosaston olohuone

 

Jorvin synnytysosasto
Jorvin synnytysosaston olohuone on avara ja valoisa.

 

Jorvin synnytysosasto
Jorvin synnytysosaston olohuoneen vieressä oleva avoin nurkkaus, jossa synnyttäjä voi oleskella. Tilassa myös sydänäänten kuuntelulaitteet, joten seuranta voidaan hoitaa myös tässä. Voit halutessasi pyytää tähän myös mm. säkkituolin tai jumppapallon.

Jorvin synnytysosaston lepohuone

 

Jorvin synnytysosaston lepohuone

Jorvin synnytysosaston lepohuone/tarkkailuhuone, johon voi jäädä, jos synnytys ei vielä ole ihan käynnissä tai sydänääniä seurataan ilman, että synnytys on käynnissä. Jokaisessa lepohuoneessakin on oma vessa.

Näitä Jorvissa ei ole nyt kovinkaan montaa eli synnyttäjän kannattaa synnyttää kotona mahdollisimman kauan. Jos supistukset eivät vielä ole säännölliset ja napakat, niin on entistä todennäköisempää, että synnyttäjä lähtee vielä kotiin. Tämä on usein pettymys synnyttäjälle, mutta Synnytyksen ABC:n verkkokurssilta löytyy paljon tietoa miten pärjätä kotona synnytyksen alkuvaiheessa.

Synnytyshuone

Jorvin synnytyssairaala
Jorvin synnytyssairaalan synnytyshuone ei ole hirveän iso. Toisaalta jokaisen huoneen yhteydessä on iso kylpyhuone, johon voi mahduttaa pumpattavan La Bassine synnytysaltaan tai siellä mahtuu hyvin suihkuttelemaan pallon päällä istuen.
Huoneessa ei ollut valmiina jumppapalloa, säkkituolia tai jumppamattoa, joten kysele näiden perään, jos haluat niitä käyttää.

Jorvin synnytysosaston kiinteä synnytysamme

Jorvin synnytysosaston amme
Jorvin synnytysosaston amme. Näitä kiinteitä ammeita Jorvissa on kaksi. Lisäksi muihin huoneisiin on saatavilla pumpattava La Bassine synnytysamme. Kuva kätilö Katja Strandell.

Pysäköinti Jorvissa

Pysäköintiin on nyt helpompaa, mutta kalliimpaa kuin ennen. Pysäköintipaikkoja on lisätty, kun kolmi kerroksinen parkkihalli Espoon sairaalan alla avautui. Se on kuitenkin maksullinen läpi vuorokauden. Ulkoparkkipaikat ovat vähissä ja ne ovat maksullisia arkisin päivällä ja voit käyttää Easyparkkia tai Parkmania. Monessa ulkoparkkipaikassa aika on kuitenkin rajattu sen vuoksi, että niitä olisi saatavilla saattopysäköintiin.

Parkkihalliin pääsee ajamaan heti vanhalta Turuntieltä käännyttäessä ja hallista pääset synnytysosastolle suoraan hissillä neljänteen kerrokseen.

Lisätietoa ja päivitetyt tiedot löytyvät HUS:n sivuilta:

http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaalat/jorvin-sairaala/Pysakointi_ja_kulkuyhteydet/Sivut/default.aspx

Tervetuloa Jorviin synnyttämään

Jorvin synnytysosasto
Jorvin synnytysosastolta avautuu hienot näkymät Espoon ylle. Lähimpänä näkyy Glimsin historiallinen talomuseo, mikä on erinomainen kävelyretken kohde. Kesällä sinne tulee myös eläimiä. Pääset kävelemään historiallista kuninkaantietä ja tunnet historian havinaa.

 

Tervetuloa synnyttämään Jorviin
Tervetuloa synnyttämään Jorviin

Vuodeosastot

Vuodeosastoja Jorvissa on nyt kolme. Kaksi niistä on synnytysosaston kanssa samassa kerroksessa ja niistä jokainen on yhden hengen huoneita. Tukihenkilölle ei ole omaa sänkyä, mutta huoneessa on nojatuoli, jonka saa makuuasentoon. Jos kaipaa yöllä pitkälleen pääsemistä, niin tukihenkilö voi tuoda mukanaan esimerkiksi telttapatjan ja makuupussin. Etkä olisi ensimmäinen, joka on hakenut yöpymistarvikkeita IKEAsta, joka on ihan lähellä.

Kolmas vuodeosasto on perhepesä, missä on perhehuoneissa on sänky myös kumppanille. Näissä kumppanin pitää sitoutua olemaan paikalla läpi vuorokauden. Osa perhepesän huoneista on kahden äidin huoneita, jotka ovat pääsääntöisesti niille, jotka ovat kotiutumassa nopeasti ja nämä paikat myös tasaavat ruuhkahuippuja. Perhepesä sijaitsee Jorvin tornirakennuksessa ja siellä on rauhallista tutustua uuteen tulokkaaseen.

 

Doula Jorviin

Jorvissa olen doulana saanut aina lämpimän vastaanoton ja sinne on hieno mennä tukemaan perheitä. Asun Jorvin vieressä, joten minulla on sinne myös erittäin nopea tulla, kun tukea tarvitaan.

Jos olet tulossa Jorviin (tai Naistenklinikalle tai Lohjalle) synnyttämään ja mietit doulaa, niin tervetuloa tutustumaan doulapalveluihini ja ota yhteyttä. Keskustelen mielelläni kanssasi lisää juuri sinulle sopivasta doulapalvelusta. Voin tarjota doulapalvelua vain kotona, vain sairaalassa tai molemmissa ennen synnytystä synnytyksen aikana ja/tai synnytyksen jälkeen.

Doulapalveluista

Synnytyksen ABC synnytysvalmennuksesta

Doula Marjaana Siivolasta

Terveisin,

Marjaana Siivola, Sertifioitu doula (DONA)

Kommentoi