jorvin-synnytysosaston-olohuone

Espoon sairaalan synnytysosasto

Jorvin synnytysosasto on muuttanut juuri valmistuneeseen Espoon sairaalaan.

Muutto on väliaikainen, mutta usean vuoden mittainen HUS:n kiinteistöjen huonon kunnon vuoksi.

Nyt synnyttäjille on tarjota turvalliset ja terveet tilat saattaa maailmaan pienokaisensa. Espoon sairaalan puolella on myös uusia vuodeosastoja, joissa jokainen huone on yksityishuone.

Yksi vuodeosasto pysyi Jorvin puolella ja siellä on myös perhehuoneita.

Miten tulla Espoon sairalaan?

Espoon uusi sairaala sijaitsee Jorvin kyljessä ja rakennukset ovat yhteydessä toisiinsa kävely-yhteydellä uuden sairaalan toisesta kerroksesta Jorvin pääsisäänkäyntikerrokseen.

Espoon sairaalaan pääsee julkisilla ja pysäkit ovat vanhan Turuntien varressa sekä uuden sairaaan vieressä.

Autolla tulijat pääsevät helposti uuteen Espoon sairaalaan ja sen alla olevaan parkkihalliin kahdesta suunnasta. Jos tulet vanhaa Turuntietä, niin pääset ajamaan parkkihalliin heti vanhalta Turuntieltä sairaalalle käännyttäessä. Parkkihallista pääsee yhdellä hissillä suoraan synnytysosastolle uuden sairaalan neljänteen kerrokseen.

Synnytysosasto sijaitsee hissien “takana”, jonne pääsee kääntymällä hisseiltä vasemmalle ja heti uudelleen vasemmalle.

Isossa aulassa on infotiski, missä ilmoittaudutaan synnyttämään tullessa. Siinä molemmin puolin sijaitsevat vuodeosastot ja synnytysosasto löytyy perällä olevien ovien takaa oikealta.

Espoon sairaalan synnytysosaston olohuone

Jorvin synnytysosasto
Espoon sairaalan synnytysosaston olohuone on avara ja valoisa.
Jorvin synnytysosasto
Espoon sairaalan synnytysosaston olohuoneen vieressä on avoin nurkkaus, jossa synnyttäjä voi oleskella. Tilassa on myös sydänäänten kuuntelulaitteet, joten seuranta voidaan hoitaa myös tässä. Voit halutessasi pyytää tähän myös mm. säkkituolin tai jumppapallon.

Espoon sairaalan synnytysosaston tarkkailuhuone

Jorvin synnytysosaston lepohuone
Espoon sairaalan synnytysosaston lepo/tarkkailuhuone

Espoon sairalaan synnytysosaston lepohuone/tarkkailuhuone, johon voi jäädä, jos esimerkiksi sydänääniä seurataan ilman, että synnytys on käynnissä. Jokaisessa tarkkailuhuoneessa on oma vessa.

Tarkkailu/lepohuoneita Essyssä ei ole montaa. Jos supistukset eivät vielä ole säännölliset ja napakat, niin on entistä todennäköisempää, että synnyttäjä lähetetään kotiin.

Tämä on usein pettymys synnyttäjälle, mutta Synnytyksen ABC:n verkkokurssilta löytyy paljon tietoa miten pärjätä kotona synnytyksen alkuvaiheessa.

Synnytyshuone

Jorvin synnytyssairaala
Espoon sairaalan synnytyshuone

Espoon sairaalan synnytyshuone on aika pieni. Toisaalta jokaisen huoneen yhteydessä on iso kylpyhuone, johon voi saada pumpattavan La Bassine synnytysaltaan tai siellä mahtuu hyvin suihkuttelemaan pallon päällä istuen.

Huoneessa ei ollut valmiina jumppapalloa, säkkituolia tai jumppamattoa, joten kysele näiden perään, jos haluat niitä käyttää.

Ammehuone

Espoon sairaalassa pääsee synnyttämään veteen. Siellä on kaksi kiinteä synnytysamme sekä lisäksi kaksi pumpattavaa La Bassine synnytysammetta. La Bassinen voi laittaa kaikkien synnytyshuoneiden kylpyhuoneeseen eikä veteen synnyttäminen jää siitä kiinni. Valmiiksi pumpattu La Bassine amme löytyy käytävältä, joten sen käyttöönotto on nopeaa.

Klikkaa kuvan plussia saadaksesi lisätietoa.

[devvn_ihotspot id=”2874″]

Tervetuloa Espoon sairaalaan synnyttämään

Jorvin synnytysosasto
Espoon sairaalan synnytysosastolta avautuu hienot näkymät Espoon ylle. Lähimpänä näkyy Glimsin historiallinen talomuseo joen varrella, mikä on erinomainen kävelyretken kohde. Kesällä sinne tulee myös eläimiä. Pääset kävelemään historiallista kuninkaantietä ja tunnet historian havinaa.
Tervetuloa synnyttämään Jorviin
Tervetuloa synnyttämään Espoon sairaalaan

Doula Espoon sairaalaan/Jorviin

Jos kaipaat doulaa mukaan Espoon sairalaan, niin Marjaana Siivola doulaa sinne niin kokodoulaus-pakettilla kuin myös nopeammilla pika- ja hetidoulaus paketeilla. Jos olet jo synnyttämässä ja haluat doulan tueksesi, soita 050-5969011.

Lisätietoa doulapalveluista löytyy Doulesin sivuilta.

Ota yhteyttä. Marjaana Siivola, Sertifioitu doula (DONA), marjaana -a- doules.fi

Synnytysvalmennus

80% kätilöistä on sitä mieltä, että synnyttäjät eivät ole valmistautuneet riittävästi synnytykseen tullessaan synnyttämään. He kertoivat tutkimuksessa myös, että valmistautunutta synnyttäjää pystyy auttamaan huomattavasti paremmin synnytyksen aikana, kun asioita ei tarvitse käydä läpi perusteista lähtien. Synnytysvalmennusta suositeltiin perhevalmennuksen lisäksi.

Tervetuloa Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksen verkkokurssille oppimaan synnytyksen perusteet.

Synnytyksen ABC:n tiedoilla pystyt paremmin hyödyntämään erilaiset kivunlievitykset ja pärjäät synnytyksen aikana paremmin tuntemusten kanssa.

Parempi alku perheellesi!

Paras alku perheellesi Doules Doula Marjaana

Kommentoi