Kuusi syytä osallistua synnytysvalmennukseen

Niin, miksi sinun kannattaa käydä synnytysvalmennuksessa? Tässä muutamia syitä, miksi synnytykseen kannattaa valmistautua synnytysvalmennuksella.

1. Synnytykseen valmistautumisella on suora seuraus synnytyskokemukseesi. Sillä on vaikutusta mitä kivunlievitystä käytät ja miten pystyt olemaan mukana oman synnytyksesi hoidossa ja oman syntyvän lapsesi hoidossa. Valmistautumisella on vaikutusta myös kuinka positiivisena koet synnytyksen riippumatta siitä miten se lopulta meni.

2. Synnytykseen valmistautuminen ei ole synnytyksen suunnittelua. Valmistautumisella opit eri vaihtoehdot, joista voit itse valita sinulle sopivimmat. Et voi tietää miten synnytys menee etkä voi suunnitella synnytystäsi, joten laajalla tietopohjalla pystyt tekemään päätöksiä ja muuttamaan suunnitelmia synnytyksen kuluessa.

3. Valmistautuminen on jokaista synnyttäjää varten. Ei vain luomusynnytystä tahtovalle, vaan myös lääkkeellisiä kivunlievityksiä käyttävälle. Niissäkin on vaihtoehtoja ja eri lääkkeet toimivat synnytyksen eri vaiheissa. Epiduraali on vain yksi niistä. Synnytysvalmennuksessa opit lisää.

4. Synnytysvalmennuksessa käydään usein läpi myös raskausaikaa sekä lapsivuodeaikaa. Yleensä saat tietoa laajemmin kuin arvaatkaan. Kaikki liittyy kaikkeen, joten raskausajalla on merkitystä synnytyksen aikana sekä lapsivuodeaikana. Synnytysvalmennukseen kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen synnytystä, niin opit miten voit edistää synnytystä jo loppuraskaudessa.

5. Neuvolan synnytysvalmennus on yleensä riittämätön ja riiipuu suuresti kuka sen pitää. Neuvolalla on harvoin resursseja pitää kunnollinen synnytysvalmennus. Neuvolantäti harvoin on synnytyksen ammattilainen eikä hän välttämättä tiedä mitä sairaalassa on tarjolla. Harvoin kuulen, että neuvolan valmennuksessa kerrotaan miten voit itse helpottaa oloasi kotona synnytyksen alkuvaiheessa tai miten kehosi on tehty synnyttämään (poikkeuksia onneksi on!). Näillä asioilla on suuri merkitys synnytyksen edistymiselle.

6. Synnytysvalmennuksia on jokaiseen tarpeeseen ja makuun. Löydä itsellesi sopivin!

Satsaus synnytysvalmennukseen kannattaa!

Se on satsaus parempaan tulevaisuuteen!

Valmistaudu synnytykseen synnytysvalmennuksella
Valmistaudu synnytykseen synnytysvalmennuksella

Lisätietoa:

Synnytyksen ABC

Hypnosynnytys

Suomen synnytysvalmennukset

 

Kommentoi