Synnytyksen lyhyt oppimäärä

Mistä löydät hyviä synnytysvalmennuskirjoja valmistautuessasi synnytykseen?

Nyt synnytysvalmennuskirjoja on helpompi löytää kuin aikaisemmin. Voimaannuttava Synnytys -blogin kirjoittaja Terhi Nummi on kerännyt paljon hyviä raskauteen, synnytykseen ja imetykseen liittyviä kirjoja listaksi. Terhi on kerännyt listaansa niin suomenkielisiä kuin englanninkielisiä kirjoja. Kannattaa käydä tutustumassa listaan blogissa:

http://www.voimaannuttavasynnytys.fi/materiaalit/

Kirjastot eivät välttämättä näitä kirjoja pidä valikoimissa, mutta verkkokirjakaupoissa niitä on usein saatavilla. Kannattaa myös kysellä alueen doulilta (löytyvät suomendoulat.fi-sivustolta). Doulilla on usein synnytysvalmennuskirjoja, joita he lainaavat.

Uusia synnytysvalmennuskirjoja

Tai oikeastaan kirja, joka on saatavana niin ekirjana kuin äänikirjana.

Synnytyksen lyhyt oppimäärä on nyt saatavilla sekä ekirjana, että äänikirjana. Äänikirja on reilun 1h mittainen ja sopii oikein hyvin tukihenkilöiden valmistautumisen aloittamiseen. Se löytyy ainakin suurimmista äänikirjajakeluista (BookBeat, Nextory, …) ja osasta kirjastojakin. 

Hyviä lukuhetkiä!

Synnytyksen lyhyt oppimäärä, synnytysvalmennuskirjoja
Synnytyksen lyhyt oppimäärä

Synnytyksen lyhyt oppimäärä on kirjoitettu niin, että se sopii kaikenlaisille odottajille ja perheille. Se sopii itsenäisille äideille, samaa sukupuolta oleville vanhemmille, heterovanhemmille kuin kenelle tahansa, joka on kiinnostunut aloittamaan valmistautumisen synnytykseen.

Kirja sisältää nimensä mukaisesti lyhyen oppimäärän. Eli se sopii hyvin synnytykseen valmistautumisen aloittaamiseen tai esimerkiksi lukemiseksi tukihenkilölle. Se ei kuitenkaan ole täysi synnytysvalmennus vaan toivottavasti kirjasta saa motivaation käydä kunnollinen synnytysvalmennus. Kirjassa esitetään perusteluita miksi synnytykseen kannattaa valmistautua ja osa synnytyksen perusteista, mutta ei esimerkiksi kaikkia kivunlievityksiä eikä kaikkia yleisiäkään sairaalan rutiineja ja toimenpiteitä.

Kirja on tarkoitettu ensimmäiseksi kosketukseksi synnytykseen valmistautumiseen kaikille, jotka ovat jotenkin tekemisissä synnytykseen kanssa.

Kirja voi sopia esimerkiksi anopille, joka ihmettelee nykypäivän synnytyksenhoitoa!

Tervetuloa lukemaan tai kuuntelemaan Synnytyksen lyhyt oppimäärä, sillä se on laajasti toistopalveluissa tarjolla ja myös osassa kirjastojen Helmet-järjestelmää.

Jos haluat rikkoa 3 synnytykseen valmistautumisen myyttiä, niin katso alla oleva video ja voit samalla tilata ilmaisen Synnytyspostin sähköpostiisi tästä.

Kommentoi