Suomalaisten synnytykseen liittyvien tutkijoiden verkosto BIRRES

Kaisa Kuurneen johtama tutkijajoukko sai 2020 hienon Koneen säätiön apurahan, jolla he lähtivät tutkimaan synnytyskulttuurin ilmiötä. Ja niitähän on viime vuosina riittänyt. Lisäksi kevään pandemia toi vielä omat muutokset synnytyksen hoitoon ja synnytyskulttuuriin. Muutoksia, joista sairaaloiden johto ja perheet olivat osittain eri mieltä.

“Sosiologian dosentti Kaisa Kuurneen tutkimusryhmän hanke (491 800 €) on ensimmäinen laaja yhteiskuntatieteellinen tutkimus synnytyksestä, sen hoidosta ja kulttuurista Suomessa, jonka taustalla on väkivallan kokemuksia synnytyksessä koonnut Minä myös synnyttäjänä -kampanja. Nelivuotisessa tutkimushankkeessa tarkastellaan suomalaisen synnytyskulttuurin murrosta, erilaisia synnytyskokemuksia, kätilöiden ja muiden ammattilaisten roolia sekä hoidon taustalla vaikuttavia institutionaalisia rakenteita. Taustalla on synnyttäjien aktivismi.” Koneen säätiö

Kaisa, Johanna Sarlio-Nieminen, Keiju Vihreäsalo ja Anna Leppo kutsuivat muita synnytysalalla tutkimusta tekeviä heille keskustelemaan tutkimuksista ja siltä istumalta syntyi suomalainen synnytysalan tutkijoiden verkosto, Birth Researchers, eli Birres.

Birres tapaa toisiaan epäsäännöllisen säännöllisesti. Alkuun tavattiin paikan päällä Katajanokalla, mutta nyt Zoomissa. Tiedotus tapahtuu sähköpostilistan kautta, johon voi liittyä kaikki kiinnostuneet.

Voit seurata Suomalaisen synnytyskulttuurin murros -hanketta heidän Facebook-sivuillaan ja sitä kautta olla yhteydessä tutkijoihin ja pyytää liittymistä BirRes-verkoston sähköpostilistalle.

Kommentoi