Näyttöön perustuva synnytysvalmennus

Synnytyksen ABC neuvolan perhevalmennuksen osana

Osalla neuvoloista on erilaisia haasteita järjestää perheille Äitiysneuvolaoppaan mukaista synnytysvalmennusta. Neuvolan asiakasmäärä saattaa olla liian pieni, että saataisiin vuoden ympäri perhevalmennusryhmiä tai sitten asiakas on sairas, vuodelevossa tai töissä silloin, kun on hänen ainut mahdollisuutensa osallistua synnytysvalmennukseen.

Osalla neuvolan synnytysvalmennus on omaa ryhmämuotoista toimintaa ja osalla se on sairaalassa.

Jos kunnassa kuitenkin on perheitä, jotka eivät pääse lakisääteiseen synnytysvalmennukseen tai eivät halua siihen perhe- tai sukupuolisista syistä osallistua, niin kunta voi tarjota toisena mahdollisuutena osallistumisen Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuksen verkkokurssille. 

Synnytyksen ABC

Synnytyksen ABC:n verkkokurssi sisältää kaiken Äitiysneuvolaoppaan mukaisen sisällön ja se on käytävissä joustavasti kaikilla selaimen sisältävillä päätelaitteilla (puhelin, tietokone, tabletti, ym.).

Kurssi sopii ensi- ja uudelleensynnyttäjille ottamatta kantaa synnytystapaan, perhemuotoon tai sukupuoliseen suuntautumiseen. Kurssi sopii niin ydinperheille, itsenäisille äideille, samaa sukupuolta oleville ja transodottajille.

vauva hypnosynnytys
Neuvolan tavoite on edistää perheen hyvän synnytyskokemuksen saamista. Sitä voidaan edistää synnytysvalmennuksella.

Synnytyksen ABC neuvolan synnytysvalmennuksena

Jos kunta haluaa tarjota Synnytyksen ABC:n osana neuvolan perhevalmennusta, kunta voi tarjota kurssin eri tavoin: 

  1. Neuvola ostaa kurssin perheelle suoraan verkkokaupasta
  2. Ostaa kurssi laskulle. Lähetä osallistuvien perheiden määrä ja laskutustiedot osoitteeseen: [email protected]
  3. Jos osallistujia on useita, kunta voi pyytää tarjoukse. Lähetä tarjouspyyntö Marjaana Siivolalle osoitteeseen [email protected]

Lisätietoa voi kysyä sähköpostitse tai numerosta 050-5969011. Kerro kuinka monesta perheestä on kyse. Saatavilla jatkuvia sopimuksia.

Synnytysvalmennus on tärkeä osa perheeksi kasvamista ja perheen terveyttä

 

Kommentoi