Synteettisen oksitosiinin vaikutus vauvaan

Amerikkalaisessa ACOG (The American Congress of Obstetricians and Gynecologists) lehdessä julkaistussa tutukimuksessa on tutkittu täysiaikaisia vauvoja, joiden äidit saivat suonensisäisesti synteettistä oksitosiinia (Pitocin) synnytyksen käynnistykseen tai synnytyksen aikana vauhdittamaan synnytystä.

Oksitosiinin vaikutukset äitiin tiedetään jo tarkemmin, mutta sen vaikutuksia vauvaan on tutkittu vain vähän. Tämä tutkimus sisälsi yli 3000 vauvaa, joiden äidit olivat saaneet synteettistä oksitosiinia.

Tutkimustuloksissa vauvoilla oli suurempi todennäköisyys joutua yllättäen tehohoitoon, joka kesti yli 24 tuntia ja heillä oli enemmän alhaisia (alle 7) APGAR pisteitä.

Tuloksen antavat suuntaa, että synteettinen oksitosiini ei olisi niin turvallinen vauvoille, kun nyt uskotaan. Tutkijat haluavat, että synteettistä oksitosiinia käytettäisiin vain lääketieteellisesti tarpeellisessa tapauksessa ja synteettisen oksitosiinin vaikutuksia vauvoilla tulisi tutkia tarkemmin.

News release:

http://www.acog.org/About%20ACOG/News%20Room/News%20Releases/2013/Study%20Finds%20Adverse%20Effects%20of%20Pitocin%20in%20Newborns.aspx#.UqnyfnOcZTI.facebook