kätilön käsistä

Kätilön käsistä: 10 syytä osallistua kunnolliseen synnytysvalmennukseen

Blogissa Kätilön käsistä on kätilön kirjoittama juttu tärkeästä aiheesta eli miksi vanhempien kannattaisi käydä kunnollinen synnytysvalmennus.

Synnytysvalmennuksella viitataan tässä perhevalmennuksesta erilliseen synnytysvalmennukseen, jossa perehdytään synnytykseen ja annetaan työkaluja pärjätä supistusten kanssa. Neuvolan perhevalmennus on lakisääteinen osa neuvolan palvelua, johon kuuluu parisuhde, perhedynamiikka, fysioterapia, yms. ja hyvin pienenä osana synnytysvalmennus. Tämä ehkä tunnin-parin esittely synnytykseen on valitettavasti usein riittämätön ja vaihtelee kovasti neuvoloittain ja kuka sen kulloinkin pitää. Perhevalmennuksen synnytysosuuden sisältö ei ole määritelty ja usein se tukee synnyttäjän siirtymistä sairaalaan potilaaksi sen sijaan, että se tukisi äidin omaa kykyä synnyttää.

Mihin synnytysvalmennukseen sinun kannattaa mennä?

Synnytysvalmennuksia on paljon erilaisia erilaisille ihmisille. Kannattaa tutkia oman paikkakunnan tarjonta ja löytää itsellesi sopivin. Useat valmennukset myös tukevat toisiaan eli jossain valmennuksessa perehdytään syvärentoutumiseen ilman, että kerrotaan kivunlievityksestä tai toimenpiteistä ja toiset antavat neutraalia tietoa synnytyksen hoidosta. Jokaiselle kyllä löytyy jokin valmennus.

Tärkeintä on löytää mikä on sinun tapasi rentoutua ja rauhoittua synnytyksen aikana sekä mitä toiveita sinulla on synnytyksen kulusta. Voi valita sitten sitä tukeva synnytysvalmennus.

10 syytä käydä synnytysvalmennus-blogikirjoitus löytyy tästä.

Kätilö kertoo 10 syytä käydä synnytysvalmennuksessa
Kätilön käsistä

Miksi kätilö suosittelee synnytysvalmennukseen menemistä?

Myös kätilön kannalta on hyvä, että vanhemmat olisivat perehtyneet synnytykseen neuvolan perhevalmennusta laajemmin, sillä silloin vanhempien kanssa on helpompi keskustella synnytyksen aikana synnytyksen hoidosta. Harvoin synnytyksen hoito on suoraviivaista ja olisi vain yksi vaihtoehto. Yleensä synnytyksen aikana pystyy tekemään paljonkin päätöksiä mihin suuntaan sitä haluaa viedä. Ja tämä alkaa jo kotona eikä vasta sairaalassa. Valmennuksen käyneet voivat luottavaisemmin synnyttää kotonaan pidempään ja he ymmärtävät miksi tämä kannattaa.

Synnytyksen ABC:ssa opit ymmärtämään synnytyksen kulkua ja miten pystyt sen kohtaamaan mahdollisimman hyvin. Usein tämä tieto lieventää mahdollista synnytyspelkoa. Opit luonnollisia kivunlievityksiä, mutta myös lääkkeelliset. Opit mitä sairaalassa tapahtuu sekä lapsivuodeajasta. Kurssilla on tehtäviä, auttavat sinua löytämään sinulle sopivia tapoja rentoutua ja rauhoittua niin supistusten aikana kuin niiden välissä.

Synnytyksen ABC sopii kaikille odottajille ja on käytettävissä verkossa silloin, kun sinä haluat. Tällä kurssilla saat aina yhteyden synnytysvalmentajaan, jos sinulla on kysyttävää. Mielelläni kuulen kysymyksistäsi!

Käythän synnytysvalmennuksen tavalla tai toisella!

 

Synnytyksen ABC synnytysvalmennus vauva pidempi

Kommentoi