perhevalmennustutkimus

Perhevalmennustutkimus 2021

Olen kartoittanut perhevalmennusten ja synnytysvalmennusten toteutumista vuodesta 2019, joten nyt on kolmas kerta, kun jälleen kartoitetaan perheiltä, miten perhevalmennuksen tavoitteet saavutetaan. Nyt on sitten aika tehdä perhevalmennustutkimus 2021!

Perhevalmennus on kuntien lakisääteinen palvelu, jolle THL on Äitiysneuvolaoppaassa määritellyt tavoitteet. Näitä tavoitteita ei kuitenkaan kukaan valitettavasti seuraa, joten olen lähtenyt tekemään vuosittaista kartoitusta aiheesta.

Erityisesti itseäni kiinnostaa se, minkälaista palvelua odottavat perheet saavat ja miten he itse kokevat saavuttaneensa näitä asetettuja tavoitteita.

Perhevalmennustutkimus 2021 – vastaa nyt!

Tällä kyselyllä kartoitetaan vastaako neuvolan perhevalmennus perheiden tarpeita. Kyselyssä selvitetään, mitä sisältöä neuvolan perhevalmennuksessa on tarjottu ja miten valmennusta tarjotaan eri puolilla Suomea.
Vastaava kysely tehtiin vuosi sitten ja tuloksia julkaistiin mm. Kätilöliiton Kätilölehdessä.

Kysely on suunnattu perheille, jotka ovat käyttäneet äitiysneuvolan palveluita raskauden vuoksi vuonna 2021.

  • Vastaa, jos sinulle on tarjottu perhevalmennusta vuonna 2021
  • Vastaa, jos sinulle ei ole tarjottu perhevalmennusta (esim. uudelleen synnyttäjät)
  • Voit vastata perhevalmennuksen jälkeen ennen synnytystä (soveltuvin osin) tai synnytyksen jälkeen
  • Älä vastaa, jos neuvolan perhevalmennusta on vielä odotusaikana jäljellä.

Kysely on odottajille, toisille vanhemmille ja synnytyksen tukihenkilöille.
Kysely ei ole doulille, alan opiskelijoille eikä kätilöille elleivät he ole itse olleet raskaana ja neuvolan asiakkaina vuoden 2021 aikana oman raskauden puitteissa.

Kysymykset ovat suunnattu odottajalle, joten tukihenkilö vastaa kyselyyn soveltuvin osin “synnytystiimin” näkökulmasta.

Kyselyn voi tehdä nimettömänä tai lopussa voi jättää yhteystiedot, jos sinuun voi olla yhteydessä tutkimuksen tarkennuksia tai jatko-osia tehtäessä (esimerkiksi laadulliset haastattelututkimukset liittyen tiettyyn osa-alueeseen tästä kyselystä). Yhteystiedot voidaan poistaa pyynnöstä koska tahansa, eikä niitä käytetä markkinointiin eikä tulosten julkaisemisesta pysty erottamaan vastaajaa. Kaikki annettu tieto on luottamuksellista. Aineistoa voidaan jakaa toisen tutkijan tarpeisiin ilman henkilöitäviä tietoja esimerkiksi Koneen säätiön.

Vastausaikaa on 2022 tammikuun loppuun asti.

Tuloksia käytetään väitöstutkimuksessa, julkaisuissa ja Doulesin synnytysvalmennusten kehittämisessä sekä markkinoinnissa.

Lisätietoa saat Marjaana Siivolalta
[email protected]

Terveisin, Marjaana Siivola
Väitösopiskelija, Aalto Yliopisto
Rekisteriseloste: https://doules.fi/rekisteriseloste-tutkimus/

perhevalmennustutkimus

Kommentoi