Iltalehti doula Marjaana 2

Tekniikan lisensiaatti Marjaana Siivola ryhtyi doulaksi

Iltalehden Ilonassa 9.7.2017 oli henkilökuvassa Marjaana Siivola, doula, synnytysvalmentaja, DI ja tekniikan lisensiaatti.

Marjaana haluaa tehdä doulantyötä tukeakseen tulevia vanhempia kokonaisvaltaisesti. Terveydenhoitohenkilökunnalle ei aina anneta riittäviä resursseja käyttää aikaa odottajien ja synnyttäjien kanssa niin, että he kokisivat tulevansa kuulluksi ja saavansa riittävästi henkilökunnan läsnäoloa (väitös Sari Haapio 2017). Synnytys on erityinen tapahtuma, jossa näillä on suuri merkitys. Marjaana haluaa olla tarjoamassa vanhemmille läsnäoloa, kuuntelua, tiedollista ja fyysistä tukea.

Klikkaa tästä Iltalehden juttuun ja videoon.

Doulan avulla synnytyksessä tulee harvemmin komplikaatioita, synnytys on nopeampi, päätyy harvemmin sektioon ja äidille ja tukihenkilölle tulee parempi synnytyskokemus. Doula auttaa synnytyksessä eteen tulevissa muuttuvissa tilanteissa ja auttaa synnyttäjää tekemään päätöksiä ja hyväksymään muuttuneet tilanteet. Doulan kanssa myös kumppani saa paremman synnytyskokemuksen. Kaupan päälle tulevat vielä doulan osaamat monenlaiset kivunlievitykset, jotka auttavat synnyttäjää supistuksen aikana sekä väleissä ja tuo kumppanille juuri sitä oikeanlaista tekemistä synnytyksen ajaksi synnyttäjän vierellä.

Marjaana tekee doulantyötä lähes 50:n synnytyksen kokemuksella. Hän on auttanut monenlaisia perheitä monenlaisissa elämäntilanteissa ja jokainen synnytys on myös ollut erilainen. Tällä kokemuksella Marjaana tarjoaa doulapalvelua nyt erilaisin paketein. Kevyin paketti Hetidoulaus sisältää tuen sairaalassa, Pikapaketti myös tutustumisen ennen synnytystä ja tarvittaessa synnytysvalmennuksen ja Doulan koko paketti sisältää tapaamisia raskausaikana, synnytysvalmennuksen, päivystämisen, varadoulan ja jatkuvan tuen raskausaikana aina synnytykseen asti.

Näistä paketeista jokainen varmasti löytää omansa ja toivottavasti jokainen saa tarvitsemansa tuen. Doulapalvelusta voit lukea lisää Doulesin sivuilta.

Katso Iltalehden sivuilta video, missä kerron doulaamisesta ja puolisonkin tukemisesta.

Jutun voit lukea myös klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

 

Iltalehti doula Marjaana

Iltalehti doula Marjaana 2

Marjaana kokee myös, että synnytykseen kannattaisi valmistautua enemmän kuin mitä tällä hetkellä tehdään. Kätilö ei synnytä puolestasi, joten odotusaikana tulisi opetella ainakin muutamat synnytyksen perusteet. Kun tietää kehon toiminnan synnytyksen aikana, niin voi paremmin toimia synnytyksen puolesta hidastamisen sijaan ja voi löytää monia helpotuskeinoja jo kotona käytettäväksi. Tällöin synnytys pääsee paremmin käyntiin jo kotona ja synnytys edistyy paremmin sairaalaan mennessä. Marjaana pitää synnytysvalmennuksia Synnytyksen ABC:n ja Synnytys epiduraalilla kurssien kautta ja ne ovat jokaisen saatavilla myös nopealla aikataululla.

Synnytysvalmennus ja doula ovat satsauksia perheen tulevaan hyvinvointiin.

Kommentoi