Suomen doulat ry:n pinssi

Suomen doulat ry:n jäsen on sitoutunut toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti

Tiedote vapaasti jaettavaksi (6.7.2020)

Suomen doulat ry:n jäsen on sitoutunut toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti

Suomen doulat ry on vuonna 2014 perustettu doulien yhdistys. Yhdistykseen kuuluu eri tavoin doulapalvelua tarjoavia doulia, niin vapaaehtoisia kuin ammattidoulia. Yhteistä kaikille Suomen doulat ry:n jäsenille on sitoutuminen toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti.

Doulan toimenkuva kertoo mikä doulan tehtävä on ja mitkä ovat ne reunaehdot, joiden sisällä doulan tulee toimia. Toimenkuva on Suomen Kätilöliiton puoltama. 

Lue: Doulan toimenkuva

Doula on kuitenkin vapaa nimike, jota kuka tahansa voi käyttää. Niin perheiden kuin muiden ammattilaisten kannalta on tärkeää, että doula tietää mitä doulan toimenkuvaan kuuluu, ja noudattaa sen rajoja. Doula ei esimerkiksi diagnosoi eikä tee toimenpiteitä. 

Suomen doulat ry:n pinssi doulan rinnassa on merkki siitä, että sen kantaja on sitoutunut toimimaan Suomen doulat ry:n doulan toimenkuvan mukaisesti. Näin jokainen pystyy luottamaan, että pinssiä kantava doula toimii yhteisten pelisääntöjen mukaisesti perheiden parhaaksi, yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. 

Nyt, kun poikkeustila Suomessa on päättymässä ja sairaalat toivottavat doulat uudelleen tervetulleiksi, ainakin Suomen doulat ry:n jäsenten voidaan luottaa toimivan doulan toimenkuvan mukaisesti.

Suomen doulat ry:n puolesta,
Marjaana Siivola
6.7.2020 Espoo
Yhteydenotto: [email protected], 050-5969011

Mikä on doula?

Doula on perheen kanssakulkija odotuksen, synnytyksen ja lapsivuoteen aikana tarjoten hoidon jatkuvuutta, turvaa ja tietoa perheelle. Doulan kanssa synnyttäneillä synnytys todennäköisemmin edistyy normaalisti, tarvitaan vähemmän toimenpiteitä, synnytys on lyhyempi ja synnyttäjä ja tukihenkilö saavat useammin hyvän synnytyskokemuksen. Hyvä kokemus edistää lapsivuodeajan terveyttä koko perheelle, tukee kiintymyssuhteen rakentumista vauvan kanssa, auttaa imetyksen onnistumisessa ja mm. vähentää synnytyksen jälkeisen masennuksen riskiä. 

Lue lisää doulasta täältä.

Täällä tiedote Suomen doulat ry:n sivulla.

Kommentoi