raskaana oleva nainen istuu ja pitää kädestä

Synnytyspelko ja EFT

Synnytykseen liityvät negatiiviset tunteet (synnytyspelko ja traumat) kannattaa käsitellä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen synnytystä. Negatiiviset tunteet synnytyksen aikana nostavat stressihormonitasoa, mikä hidastaa synnytystä alentamalla synnytyshormonin eli oksitosiinin pitoisuutta. Oksitosiini aiheuttaa mm. kohdun supistumisen.

Synnytyspelko on tällä hetkellä laajasti käytössä oleva termi ja sen alle niputetaan monet erilaiset pelot. Pelko voi kohdistua sairaala kohtaan, vauvan menetystä kohtaan tai se voi kohdistua toimenpiteeseen. Nämä kaikki ovat pelkoja, mutta eivät aina tekemisissä synnytyksen kanssa vaan ne ovat osa laajempaa kokonaisuutta.

Jos sinulla on ns. synnytyspelko, niin kannattaa miettiä, mistä se pelko kumpuaa. Jos ainoa kontakti sairaalaan on ollut sairaan läheisen luona käyminen ja hän on sitten menehtynyt, niin sairaalaan on ehkä vaikea mennä terveenä synnyttämään. Tai pelko voi olla piikkikammo, jonka sairaala tuo mieleesi. Näiden hoitamiseen sopii aivan erilaiset lähestymiset.

Synnytyspelko on voi olla pelkoa itse synnyttämistä kohtaan, sitä, ettei tilannetta pysty täysin kontrolloimana tai voit pelätä synnytyksen tuntemuksia. Pelot mm. tuntemuksia ja toimenpiteitä kohtaan helpottaa usein tiedon saamiselle. Kun ymmärtää mitä synnytyksessä tapahtuu ja miksi, niin tilanteet ovat helpompia kohdata. Jos pelkosi voi lievittyä tiedolla, niin tervetuloa Synnytyksen ABC:n synnytysvalmennuskurssille. Sen voi käydä verkossa, joten voit klikata itsesi sinne vaikka heti. Kurssi perustuu tutkittuun tietoon ja on insinöörimäisen selkeästi kirjoitettu.

EFT tekniikalla synnytyspelko pois?

Nykypäivän terveydenhoito ei ole ansiokkaasti hoitanut tunneperäisiä pelkoja. Nyt niiden purkamiseen on uusi mahdollisuus, kun Alessa Sarelin on kouluttautunut käyttämään EFT tekniikaa synnytyspelon ja -trauman hoitoon. Tämän tekniikan avulla äiti voi auttaa itseään Alessan ohjauksessa, joka voidaan tehdä myös Skypen välityksellä. Tätä voidaan käyttää raskausaikana synnytyspelon hoitoon, mutta myös synnytyksen jälkeen synnytystrauman hoitoon. Trauman hoitoon ei ole mitään takarajaa, vaan traumoja on tärkeä hoitaa heti, kun mahdollista – vaikka se olisi 20 vuotta synnytyksestä. Jos koet, ettet saa kunnolla apua pelkoihisi, niin kannattaa kokeilla tätä tekniikkaa.

Lisätietoa tekniikasta löytyy Alessan blogikirjoituksesta Suomen Synnytysvalmennukset sivustolla.

 

raskaana oleva nainen istuu ja pitää kädestä

Monen synnytyspelko perustuu kivun pelkoon. Lue lisää synnytyskivun merkityksestä synnytykselle: Mihin synnytyskipua tarvitaan?

Hypnosynnytys helpottaa synnytyspelkoa

Hypnosynnytysmenetelmä perustuu syvärentoutumiseen sekä jännitysten ja pelkojen käsittelyyn raskausaikana. Traumat vaativat terapeutin hoitoa, mutta lievemmät jännitykset ja pelot saadaan usein hoidettua synnytysvalmennuksesta saatavalla tiedolla sekä hypnosynnytyksen menetelmin.

Tervetuloa tutustumaan Hypnosynnytykseen!

Kommentoi